Invajo - Events tool Get people together
Plats
Online
Datum
7 oktober 2020
Tid
10:00 - 15:00

Välkommen till ett seminarium arrangerat av Sveriges Radio, Sveriges Television, SOM-institutet och Göteborgs Universitet, den 7 oktober klockan 10.00-15.00

”Hur har medier och myndigheter klarat corona?”

Sedan mars har vi alla levt i en ny verklighet. Coronapandemin påverkar alla delar av samhället och inte minst har den påverkat hur medier och myndigheter arbetar. Med utgångspunkt i ny forskning  från Göteborgs Universitet och SOM Institutet bjuder vi in till en bred diskussion om följderna av pandemin.

Vilken är mediernas roll som informatörer, nyhetsförmedlare, granskare och kunskapsförmedlare under en samhällskris? Hur söker publiken innehåll och hur värderar den olika medier och dess innehåll, såväl under coronakrisen som under ett längre tidsperspektiv? Har medierna levt upp till sin granskande roll och hur har förtroendet påverkats? Hur ser myndigheterna på sin kommunikation, krishantering och mediernas granskning av myndigheternas agerande?

Dessa och flera frågor presenteras och diskuteras av flera kunniga paneler med deltagare från universiteten, public service, andra medier, myndigheter och mediedebattörer.

Moderator: Anders Holmberg, SVT

Medverkande:
Bengt Johansson, professor Göteborgs Universitet
Marina Ghersetti, lektor Göteborgs Universitet
Ulrika Andersson, biträdande föreståndare för SOM Institutet
Cilla Benkö, vd Sveriges Radios
Hanna Stjärne, vd Sveriges Televisions 
Sverker Sörlin, professor Kungliga Tekniska Högskolan
Richard Orange, journalist på bl.a Daily Telegraph, Guardian och The Local
Elisabeth Wall Bennet, kommunikationsdirektör Folkhälsomyndigheten
Emanuel Karlsten, journalist
Ivar Arpi, ledarskribent Svenska Dagbladet
Viveka Hansson, programdirektör TV4
Charlotta Friborg, ansvarig utgivare riksnyheterna SVT
Klas Wolf-Watz, chef Ekot Sveriges Radio
Martin Schori, chef för Nyheter & Gräv, stf ansvarig utgivare, Aftonbladet

Seminariet sänds live från Radiohuset i Stockholm den 7 oktober mellan klockan 10:00-15:00, men på grund av restriktioner till följd av corona genomförs seminariet utan publik på plats. För att få information om var man följa seminariet, detaljer om programmet och uppdateringar om innehållet, gör en intresseanmälan nedan.

Frågor kan ställas till Catarina Wilson SVT (catarina.wilson@svt.se) eller Claes Bertilson Sveriges Radio (claes.bertilson@sr.se).

Länk till streamingen kommer via mejl inför seminariet.