Detta event har redan ägt rum!
Arrangör
Sveriges Radio, SVT, UR & lokala tidningar
Plats
Online
Datum
12 oktober 2022
13 oktober 2022
18 oktober 2022
19 oktober 2022
20 oktober 2022
25 oktober 2022
27 oktober 2022
Tid
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00

Fria ordets dag HT 2022

Fria ordets dag är en kostnadsfri digital lektion för sjätteklassare om yttrandefrihet, källkritik och sociala medier. Här får du tips och exempel på vad som är sant eller falskt och hur man kan lita på en nyhet.

Under lektionen får eleverna möta kända programledare från SVT Barn, journalisten Åsa Larsson som är expert på källkritik i UR:s serie Källkoll, Sam Edward från Syrien som är journalist på Sveriges Radio och journalister från de lokaltidningar som medverkar. Tillsammans med dem får eleverna reflektera kring hur man vet vad som är sant eller falskt i det gigantiska informationsflödet online. Lektionen är cirka 40 minuter lång.

Du kan endast boka en klass åt gången så är du ansvarig för flera klasser ber vi dig göra en anmälan för varje klass.

I god tid innan sändningen får klassen information och införmaterial som ni gärna får använda. Dessutom kommer eleverna att få svara på en enkät med 5 enkla frågor.

Fria ordets dag är ett samarbete mellan SVT, Sveriges Radio, UR och lokala tidningar.

Sveriges Radio Aktiebolag använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Sveriges Radio Aktiebolag. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Sveriges Radio Aktiebolag samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.