Invajo - Events tool

Ett hållbart samhälle - vilken roll har design i omställningen?

Rosa Gården
Kommendantsbacken 6, Visby
Visa på karta
1 juli 2019
08:30 - 09:30
Lägg i kalender
Arrangör
Svensk Form, SVID, Design Sweden, Form/Design Center, Svensk Form Gotland
Boka/OSA
Plats
Rosa Gården
Datum
1 juli 2019
Tid
08:30 - 09:30

Ett hållbart samhälle - vilken roll har design i omställningen?

Mänskligheten står inför en gigantisk uppgift. Enligt FN:s klimatpanel IPCC har vi endast tio år på oss att vända utvecklingen för att kunna nå de globala hållbarhetsmålen. Detta samtal vill väcka tankar och skapa insikter om hur design kan vara ett verktyg på vägen till ett hållbart samhälle.

Vill du veta mer om hur design kan bidra till ett hållbart samhälle?

Starta Almedalsveckan med en hållbar frukost tillsammans med Sveriges ledande designorganisationer. Design kan vara ett verktyg för dig i ditt arbete, även om du kanske inte trodde det! Visste du till exempel att 80 procent av en produkts miljöpåverkan bestäms i designfasen? Eller att design kan användas för att förändra hela samhällssystem?

Vi bjuder på konkreta exempel där design har gjort skillnad och en frukost signerad Luqaz Ottosson, kocken bakom ”Almedalens klimatsmartaste mat 2018” och finalist i Årets Kock 2019.

Börja dagen hos oss och ta dig an resten av Almedalsveckan med nya perspektiv på hur ett hållbart samhälle kan utformas med design.

Medverkande

Lotta Ahlvar, ordförande, Design Sweden
Maria Backlund, ordförande, Svensk Form Gotland
Dorte Bo Bojesen, vd, Form/Design Center
Kristina Frisk, vd, SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign
Mats Widbom, vd, Svensk Form
Jenny Bergström, moderator för seminariet. Projektledare för designområdet, Svenska institutet

Anmäl dig i förväg - det finns endast ett begränsat antal platser. 

Varmt välkommen!

#designförhållbarhet 

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Frukostseminarium
30 juni 2019 (21:00)
0
SVID använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av SVID. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, SVID samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.