Invajo - Events tool Skapa event gratis
Detta event har redan ägt rum!

Folkbildarfrukost: 8 mars och insatser för utrikes födda kvinnors etablering

Arrangör
Studieförbunden
Plats
Klara Södra kyrkogata 1
Datum
8 mars 2018
Tid
08:30 - 09:30

Folkbildarfrukost är en seminarieserie där aktuella folkbildningsfrågor diskuteras i samband med rapportsläpp eller andra aktuella nyheter från Studieförbunden. Vill du veta mer om folkbildarfrukostorna och få information om kommande program? Läs mer på vår hemsida: http://studieforbunden.se/evenemang/folkbildarfrukostinsatser-for-utrikes-fodda-kvinnors-etablering/

 

Att ge de många människor som kommit till Sverige goda förutsättningar att etablera sig här, är en utmaning för hela samhället de kommande åren. Särskilt stor är utmaningen att nå utrikes födda kvinnor med insatser som bidrar till ökat deltagande i arbetsliv och samhällsliv. De tio studieförbunden år i år 30 miljoner kronor för uppsökande och motiverande insatser riktade till utrikes födda kvinnor med kort utbildning.
 
I samband med Internationella kvinnodagen den 8 mars bjuder Studieförbunden in till folkbildarfrukost om vilka insatser som behövs för en lyckad etablering, med särskilt fokus på hur vi når utrikes födda kvinnor.

Kom och lyssna till exempel från studieförbundens verksamhet med utrikesfödda kvinnor och ett samtal mellan olika aktörer involverade i etableringen. Studieförbunden presenterar även resultaten av sin undersökning där svenska folket tillfrågats om vad de tror är viktigast för att etableringen av nyanlända i Sverige ska lyckas.

 

Medverkande:

Erik Nilsson, statssekreterare Utbildningsdepartementet

Lill Ljunggren Lönnberg, ordförande Delegationen för unga och nyanlända till arbete

Hedvig Stahre, Utredare på enheten Integration och etablering Arbetsförmedlingen

Arja Kallo, utvecklingsstrateg Arbetsmarknadsförvaltningen i Stockholms stad

David Samuelsson, generalsekreterare Studieförbunden

Ingrid Burström och Ulzii Fredriksson, Sensus

Linda Lif, ABF

Ebba Ringborg, utredare Studieförbunden

 

Datum: Torsdag 8 mars

Tid: 8.30-9.30 (frukost serveras från kl 8.00)

Plats: Sensus möte, Klara Södra kyrkogata 1

 

OBS! Begränsat antal platser.

 

Välkommen!

Studieförbunden använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Studieförbunden. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Studieförbunden samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.