Invajo - Events tool Skapa event gratis
Detta event har redan ägt rum!

Folkbildarfrukost #5: Varför minskar det?

Arrangör
Studieförbunden
Plats
ABF Stockholm,
Datum
11 december 2018
Tid
08:30 - 09:30

Varför minskar det? Om kommunernas generella anslag till studieförbunden

Folkbildningen inom studieförbunden tycks sällan ha varit så nödvändig och aktuell som nu. Öppna mötesplatser där människor kan ingå i respektfulla dialoger, dela erfarenheter och folkbilda över en kopp kaffe och glasmålning får samhällsavgörande betydelse. När flertalet undersökningar pekar på vidgade sociala gap visar engagemanget hos studieförbunden något annat: Närmare en miljon personer som möter varandra i studiecirklar. Så frågan är: Varför minskar kommunernas generella anslag till studieförbunden? Vilka är de största anledningarna? Vad ska till för att utvecklingen ska vändas, och vem ska bära det?

Vi välkomnar till femte omgången av Folkbildarfrukost - en träffpunkt för folkbildare och folkbildningsnyfikna. Förutom genomgång av den nya undersökningen Varför minskar det? En studie av de generella anslagen till studieförbunden presenteras kommande Studieförbundsnyheter och andra folkbildningsaktualiteter. 


Medverkande:

Thomas Östlund, rapportförfattare Varför minskar det? En studie av de generella anslagen till studieförbunden.

 

Datum: Tisdag 11 december

Tid: 08.30-09.30 (frukost serveras från kl 08.00)

Plats: ABF Stockholm, Sveavägen 41

 

OBS! Begränsat antal platser.

 

Välkommen att delta i samtalet!

 

Folkbildarfrukost är en seminarieserie där aktuella folkbildningsfrågor diskuteras i samband med rapportsläpp och andra nyheter från Studieförbunden.

Studieförbunden använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Studieförbunden. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Studieförbunden samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.