Invajo - Events tool Skapa event gratis
Detta event har redan ägt rum!

Folbildarmingel: Vems röster får höras?

Arrangör
Studieförbunden
Plats
Ideella trädgården
Datum
1 juli 2019
Tid
17:15 - 19:00

Välkommen till premiären av Folkbildarmingel i Almedalen!

Vilken roll spelar studieförbundens breda verksamhet för att stärka demokratin och minska motsättningar i samhället? 
Studieförbunden bjuder in beslutsfattare, kulturaktörer och folkbildare för att diskutera, lyssna och delta i samtal om hur demokratisk delaktighet fördjupas och stärks över hela landet. Lyssna på perspektiv om frågorna i två panelsamtal med opinionsbildare och beslutsfattare. Ta även del av folkbildningens nya digitala plattform för politiska samtal, Sverigepratar.se. Vi bjuder på dryck, tilltugg och underhållning.   

Mötesplatser för demokratiskt engagemang
Det krävs omsorg, engagemang och ett folk av bildade demokrater för att Sverige ska fortsätta vara en levande demokrati. Genom de tio studieförbundens mötesplatser, som finns i landets alla kommuner, träffas närmare en miljon nyfikna svenskar varje år i studiecirklar som leds av över 100 000 ideella cirkelledare. Att bidra till demokratin ser de tio studieförbunden som sin allra viktigaste uppgift. Men vilken roll spelar och har egentligen folkbildningen för att långsiktigt stärka demokratin och minska motsättningar i samhället? 

 
Medverkande: 
Karin Pihl, ledarskribent Liberala Nyhetsbyrån.
Anders Lindberg, politisk chefredaktör Aftonbladet. 
Lotta Finstorp (M), andre vice ordförande kulturutskottet. 
Azadeh Rojhan Gustafsson (S), riksdagsledamot kulturutskottet. 
Anna Sibinska (MP), riksdagsledamot kulturutskottet.
Jonas Torpe Joelson, projektansvarig Sverigepratar.se.

Med flera! 
 
 
Observera! Föranmälan krävs, begränsat antal platser! 

Inbjudan kan delas vidare internt till kollegor och andra folkbildarintressenter. Bokning för upp till max 5 platser per anmälan.

För mer information, kontakta hanna@studieforbunden.se. 

 

Läs mer om studieförbundens folkbildande arbete på vår hemsida.

Studieförbunden använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Studieförbunden. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Studieförbunden samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.