Invajo - Events tool Skapa event gratis
Detta event har redan ägt rum!

EU-handslaget med Studieförbunden

Arrangör
Studieförbunden
Plats
Kungstensgatan 45
Datum
17 januari 2018
Tid
14:00 - 15:45

Välkommen till Studieförbundens EU-handslag!

Studieförbunden inleder valåret 2018 med att rikta blicken mot den Europeiska unionen och ingå ett EU-handslag med EU- och handelsminister Ann Linde, för ökad kunskap om och delaktighet i EU. Inom de tio studieförbunden pågår verksamhet varje dag som stärker och utvecklar demokratin och gör det möjligt för fler att påverka sin livssituation – men hur inkluderar studieförbundens demokratiarbete även EU?

Kom och ta del av en aktuell föreläsning om folkbildningen och EU, anförande av och samtal med EU- och handelsminister Ann Linde samt verksamhetsexempel och reflektioner från de tio studieförbunden. 


Datum: Onsdag 17 januari
Tid: 14.00-15.45
Plats: Kungstensgatan 45, Folkuniversitetet

 

Program:

14:00 Välkomna

14:05 EU-spaningar och folkbildningens roll för EU av Johan Hassel, VD tankesmedjan Global utmaning med efterföljande samtal.

14:30 Goda exempel från studieförbundens arbete med EU-frågor
· NBV:s Brysselkontor, Åke Marcusson, NBV och Kalle Dramstad, politisk sekreterare Brysselkontoret
· EU-projektet ”Educational work with Refugees”, Solveig Westerbom, Bilda.

14:55 Anförande av EU- och handelsminister Ann Linde med efterföljande frågor.

15:15 Panelsamtal om EU-handslaget med studieförbundsrepresentanter och EU- och handelsminister Ann Linde. Moderator: David Samuelsson, Studieförbunden.

15:40 Handslag och avslutning.
 

EU-handslaget med Studieförbunden är det 50 handslaget som genomförs och firas med kaffe och tårta! Välkommen!

 

Studieförbunden använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Studieförbunden. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Studieförbunden samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.