Invajo - Events tool Get people together

Save the date - kunskapsdag

Arrangör
Stua
Plats
Online
Datum
4 februari 2021
Tid
09:00 - 12:00

Hållbar besöksnäring bortom Corona - Kunskapsdag för Östra Mellansverige 4/2

Snart är det dags för den andra upplagan av Östra Mellansveriges kunskapsdag för att främja hållbar utveckling i besöksnäringen. Är det något den globala pandemin har visat, så är det att behovet av hållbar utveckling är ännu större än tidigare. År 2020 har dessutom påvisat att både den sociala och ekonomiska hållbarheten är minst lika viktiga som den miljömässiga.

Vi kan dessutom se i restriktionernas spår att den svenska besöksnäringen är viktigare än någonsin, och att många svenskar år 2020 har återupptäckt inhemska smultronställen. Trots rådande läge måste vi titta framåt, och se hur vi tillsammans kan bygga en konkurrenskraftig näring som utvecklas i takt med konsumenternas behov. 

Dagen vänder sig till dig som arbetar med frågor som på olika sätt bidrar till besöksnäringens utveckling i Östra Mellansverige och vill utvecklas i din roll som rådgivare och möjliggörare. Du är verksam inom områden som samhällsplanering, miljö, kollektivtrafik, kultur, fritid, näringsliv och infrastruktur, i din roll som tjänsteperson eller förtroendevald.

På grund av rådande omständigheter ses vi digitalt, med förhoppningen att senare i vår ha en fysisk konferens. Att vi går digitalt kommer dock inte hindra oss från att ha ett intressant program med utrymme för diskussioner - tvärtom ska vi utnyttja teknikens potential till fullo! Så markera 4 februari i din kalender, så ses vi! Arrangemanget är kostnadsfritt.

 

Program

08.45 - 09.00 Teknikcheck och incheckning

09.00 - 09.10 Hej och välkommen! 

09.10 - 09.30 En gemensam samverkansmodell för Östra Mellansverige 
Kort presentation av Östra Mellansveriges Samverkansmodell för besöksnäringsfrågor, med fokus på samarbete, omvärlden och att stötta varandra och besöksnäringen. Malin Thunborg, Enhetschef Regional tillväxt och marknadsföring på Region Östergötland presenterar.
 
09.30 - 10.00 Innovativ omställning – så ställde vi om i krisen  
Vi får ta del av två företag som tänkte nytt - Krogen som inte finns och Kulturaktiebolaget - som i pandemins fotspår ställde om. Lyssna på hur det gick till när trerättersmiddagar på en parkering och digitala julbordsuppelevelser blev succéer! 


10.00 - 10.05 PAUS 


10.05 - 10.35 Att hantera människor (företagare) i kris när man har en rådgivande roll?  
Vi kommer se fördröjda effekter av pandemin rätt lång tid framöver, t ex företag som kämpat på men slutligen ändå måste gå i konkurs. Ingela Gullstrand, företagsrådgivare på Företagsjouren Östergötland, berättar om den speciella tiden som varit och som fortfarande är.

 
10.35 - 11.15 Hur hjälper vi våra företag att optimera sina erbjudanden mot en större inhemsk marknad?  
Anna Österlund, Placebrander, delar med sig av spaningar från Trendrapport 2021, en färsk rapport i en svårnavigerad omvärld. Fokus ligger på att attrahera besökare till sin plats. Programpunkten inkluderar workshop.
 
11.15 - 11.25 PAUS 


11.25 - 11.55 Färdplan och klusteranalys för besöksnäringen Sörmland – Hur kan vi jobba med detta praktiskt och vilken nytta har region och kommun  
Presentation av en färdplan och klusternanalys för besöksnäringen, som ska vara en grund för region, kommuner och företagsstödjande aktörer i fortsatt arbete med utvecklingen av besöksnäringen. Presentas av Stua tillsammans med Johan Olofsson, Svensk destinationsutveckling AB, och Karolina Zander, Strängnäs. 
 
11.55 - 12.00 Tack för idag - nu satsar vi på besöksnäringen! 

 

Dagen presenteras av

logga.jpg    vastmanland.png    stergotland.jpg

45d9e09617f247d3b73b52d15c47642aw960h960.png    regionorebrolan1radcmyk.jpgrslogorod.jpg

 

Har du frågor?

Kontakta Stua, stua@stua.se eller telefon 0155 - 22 27 70.

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Anmäl dig här
2 feb 2021 (14:30)
0
STUA använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av STUA. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, STUA samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.