Get people together
Detta event har redan ägt rum!

Watch the Skies - Spel i Väst

Arrangör
Spel i Väst med Gothenburg Megagames
Plats
Alara Games
Datum
22 september 2018
Tid
10:00
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00
Klädsel
Nationell prägel på klädsel är frivillig.
Åldersgräns
18

Spel i Väst spelar världens populäraste megagame, Watch the Skies tillsammans med Gothenburg Megagames!

Om spelet

Året är 2025! Jorden är ett politiskt komplext system, där konflikter lurar bakom hörnen. Det var det redan innan rapporter började komma om okända farkoster i skyn 1959. Hittills har rapporterna gått att avfärda som rent nonsen, men hur länge går det att dölja faktumet för invånarna? Det börjar bli allt vanligare att folk förvinner. Om vi inte är ensamma i universum - är deras avsikter fredliga eller handlar det om en invasion?

Watch the Skies är ett megagame som utspelar sig över hela planeten samtidigt. 40 spelare uppdelade i åtta modiga nationer (och ett hemligt lag) spelar ett högt politiskt och militärt spel med och mot varandra – ständigt bevakade av media (som också är ett lag). Ska ni arbeta tillsammans för att behålla lugnet eller blir frestelsen för stor skaffa sig teknologiska, militära och ekonomiska fördelar?

Spelet bygger på problemlösning, spelarinteraktion och politiskt rävspel, givetvis med en hel del humor. Reglerna ger en grund för hur spelet ska spelas, men det finns stort utrymme för improvisation och egna idéer om hur ni vill använda era resurser för att nå era mål.

De olika lagen

Det finns 10 olika lag att spela: 8 nationer, aliens och pressen. Om biljetterna säljer slut kommer ytterligare lag låsas upp!

8 nationer

Om du vill spela i en nation så kommer följande nationer att finnas: Brasilien, Frankrike, Indien, Japan, Kina, Ryssland, Storbritannien och USA (bonuslag Etiopien och Indonesien upplåsta pga hög efterfrågan). Spelet utspelar sig 2025 så nationerna har den politiska struktur som de har idag men ni behöver inte ta hänsyn till specifika politiska personers agendor. Observera att lagen inte är likvärdiga eftersom det ska reflektera verkligheten. Varje lag tampas därför med spelets utmaningar utifrån olika utgångspunkter. Vad dess utgångspunkter är meddelas inte i förväg. Däremot står i er nations beskrivning som skickas ut med reglerna tre veckor innan spel så att ni kan förbereda er.

Varje lag består av 4 spelare med olika funktioner. En nationell ledare (tänk president), en utrikesminister, en forskningschef och en militär överstebefälhavare. Tillsammans ska ni se till att ert land går bra. Ni behöver befolkningens stöd och det påverkar ni genom att hantera kriser, ta militära vinster samt nå framgång inom forskning och ekonomi. Varje person i laget har en diger agenda varje runda. Den militära befälhavaren är den enda som får besöka världskartan och göra truppförflyttningar. Forskningschefen ska säkerställa att ny teknologi används för att främja nationens agenda. Utrikesministern hanterar det säkerhetspolitiska läget genom FN:s säkerhetsråd. Den nationella ledaren är ansvarig för att hålla ihop helheten, ekonomin, den övergripande riktningen och relationen med andra nationers ledare.

Tips! Är du brädspelare kommer du förmodligen gilla nationell ledare, eller militär överstebefälhavare bäst. Är du rollspelare så gillar du förmodligen utrikesminister eller forskningschef bäst. Detta stämmer dock inte på alla... ta det som verkar roligast!

Aliens

Som Alien deltar du i spelets hemliga lag. Här finns 5 platser och dessas funktioner är hemliga. Motiv, funktioner, resurser och annan spännande och viktig information skickas ut några veckor innan eventet.

Pressen

Som del i Global News Network (GNN) så följer du världens händelser på nära håll. Allt som sedan rapporteras påverkar världsläget! Korruption, fake news och personlig vinning är givetvis inget som förekommer hos er..... eller? 3 platser finns i detta laget.

Köp biljetter till dig och dina vänner

När du köper biljetter till ett lag så har du möjlighet att köpa till fler än dig själv. Detta gör att om du så önskar så kan du köpa upp till ett helt lag direkt, vilket passar ett kompisgäng. Oavsett vad du väljer att göra så lovar vi att vi kommer göra allt för att du skall få en så bra upplevelse som möjligt.

Passa på att köpa dina biljetter i juli månad för endast 200 kronor per biljett! Från och med 6/8 så höjer vi till ordinariepris 250 kronor per biljett.

Biljetten är personlig, men kontakta oss ifall du vill överlåta den till en annan person.

Återköp är möjligt fram till 7 dagar före eventet. Du betalar då 20 kronor i transaktionsavgift för bokningen.

Åldersgräns

Vi har en åldersgräns på 18 år för detta spel

Vad är ett megagame? 

Läs en beskrivning här på bokningssidan i menyn till höger (eller via hamburgermenyn om du använder en mobiltelefon). Du kan även läsa vad du kan förvänta dig av upplevelsen på Gothenburg Megagames blog, samt kolla Shut Up And Sit Downs video nedan.

Strategibolaget 400 AB använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Strategibolaget 400 AB. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Strategibolaget 400 AB samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.