Plats
Vilanhallen, Vilans fritidsområde
Datum
18 maj 2022
Tid
09:00 - 15:00
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00

JOBB SKARA 2022

Skara Kommun arrangerar yrkeslivsmässan JOBB SKARA
onsdagen den 18 maj i Vilanhallen.

Nu är det nya datumet satt och det dags att upprepa succén från 2020, och den här gången hoppas vi att ännu fler är med och visar upp vårt fantastiska utbud av lokala spännande yrken, företag och arbetsgivare. 

Vi bjuder in företag, organisationer och myndigheter för att presentera vårt lokala näringliv och de yrkesgrupper som finns. Målgruppen är alla Skaras elever i årskurs 8, 9 (Viktoriaskolan och friskolan Metis) och gymnasieskolorna (Katedralskolan, Uddetorpskolan, Axevalla hästcentrum och Olinsgymnasiet). Eleverna deltar obligatoriskt. Elever och deltagare från Lärcentrum (vuxenutbildningen och arbetsmarknadsenheten Spektra) bjuds också in men deltar på frivillig basis.

NYTT FÖR I ÅR!
På näringslivets begäran bjuds även allmänheten in att besöka mässan. En särskild inbjudan kommer även gå till de ukrainska medborgare som just nu bor på Stora Ekeberg.

Syftet är att:
- ge ökad stolthet och kännedom om vårt lokala arbets- och näringliv
- inspirera till kommande utbildnings- och yrkesval
- möjlighet att ställa frågor och möta yrkesgrupper
- säkra framtida bemanningar

Vi trycker skyltar med de yrken som deltar, vi bjuder på en enkel lunch samt att vi behöver beräkna utrymmet i hallen. Därför behöver vi veta hur många som kommer delta på mässan från er.

Gör så här:

  1. Bestäm vilka yrken ni vill visa upp på mässan
  2. Välj om ni vill delta enkelt och smidigt genom att låna ståbord och bara dyka upp, eller om ni vill bygga en egen monter.
  3. Gör en gemensam anmälan nedan per företag/verksamhet och ange vilka som deltar från er med namn och kontaktuppgifter. Ange vilka yrkesroller de som är med på mässan representerar. 
  4. Om det sker ändringar ber vi att logga in på bokningen och ändra eller maila till jobbskara@skara.se
  5. Innan mässan skickar vi ut en slutgiltig lista över antalet anmälda utställare (företag eller organisation med antal deltagare) för en sista kontroll.

www.skara.se/jobbskara har vi samlat mer information, tips och svar på de vanligaste frågorna.

Använd #jobbskara när ni kommunicerar runt evenemanget.

Vid frågor kontakta:

Helena Nyman Friberg
helena.nymanfriberg@skara.se
0511-320 06

Emelie Bergsten
emelie.bergsten@skara.se
0511-324 32

OBS! Deltagare från Skara kommun samordnas internt. Kontakta jobbskara@skara.se om du representerar kommunen och har frågor.

default