Get people together
Detta event har redan ägt rum!
Arrangör
Sahlgrenska Science Park
Plats
Teknikparkens Konferenscenter
Datum
27 november 2019
Tid
08:30 - 11:00
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00

Extraordinära innovatörer sökes för problemlösning i vården

Har ni en utomordentlig talang för att se lösningar och möjligheter där andra går bet? Gillar ni nära samarbete med slutanvändaren som leder till effektiv implementering? Brinner ni för att förbättra vården i framtiden? Just de frågorna jobbar Inn2Health med och vill ni vara med på vår resa, bör ni inte missa vårt frukostseminarium.

Uteblivna besök i vården kostar 590 mkr årligen i bara Västra Götalandsregionen. Vi söker nu företag, forskare och innovatörer som vill vara med att arbeta med behovet att lösa problemet med uteblivna besök i vården. Vi letar lösningar inom följande områden:

· ”Vilse i vården” – förbättrad och förenklad kommunikation mellan patient och vårdsystemet. 

· ”Patientens rätt till tidsplanering” – förenklad struktur och funktion för av- och ombokning av vårdbesök.

· ”Den motiverade vårdbesökaren” – insatser för att öka patientens motivation till att komma på bokade besök


Det övergripande målet med Inn2Health är att skapa teknik- och branschöverskridande team som riktat jobbar med att lösa identifierade problem inom vården. I första omgången kommer vi att ta itu med ’uteblivna besök i vården’. Genom samverkan och nära koppling mellan innovatör, vårdgivare och andra aktörer är förhoppningen att vägen från problemformulering till innovation, affärsmöjlighet och implementation ska bli så kort som möjlig.


Vid frukostseminariet kommer vi att berätta mer om Inn2Health, detaljer kring det identifierade problemområdet och hur det definierats, exempel på lösningar inom andra regioner och förklara hur ni som innovatörer kan vara med på resan.


När: 27 november 8.30-11.00 (frukostseminarium)

Var: Teknikparkens Konferenscenter, Johanneberg Science Park, Göteborg. Sal Afrodite.

 

Agenda:

8.30 Frukost och mingel

9.00 Presentation av Inn2Health – Sahlgrenska Science Park (projektägare)

         Processen och grunden till orsaksområden – Hokahey consulting

         Omvärldsanalys - exempel på befintliga lösningar inom hälso- sjukvård i region Stockholm, region Västerbotten

         och UK

10.00 Diskussion och frågor 

10.30 Nästa steg – Vill du vara med i den fortsatta processen?


Preliminära datum för workshops i nästa steg är:

· ”Vilse i vården” – förbättrad och förenklad kommunikation mellan patient och vårdsystemet: 4 december 2019

· ”Patientens rätt till tidsplanering” – förenklad struktur och funktion för av- och ombokning av vårdbesök: 5 december 2019

· ”Den motiverade vårdbesökaren” – insatser för att öka patientens motivation till att komma på bokade besök: 10 december 2019

Läs mer om Inn2Health

Projektet finansieras av Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen. 

 

Vi behöver din amnmälan senast 24 november. Detta är ett kostnadsfritt event, men skulle du få förhinder är vi tacksamma om du avanmäler dig i god tid. Var vänlig hantera detta genom att meddela events@sahlgrenskasciencepark.se

Välkommen!

 

inn2healthloggor9stvers2.jpg

Sahlgrenska Science Park använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Sahlgrenska Science Park. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Sahlgrenska Science Park samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.