Invajo - Events tool
Detta event har redan ägt rum!

Workshop: Design för en hållbar framtid

Arrangör
Piteå Science Park i samarbete med SVID och Intressentföreningen för SVID
Plats
Piteå Science Park
Datum
12 februari 2019
Tid
09:00 - 12:00

Ekodesign. Cirkulär ekonomi. Ord som är på allas läppar och ett måste för en hållbar framtid. Men vad innebär detta och vad spelar design för roll i detta arbete? Det pratas mycket om att arbeta hållbart, men många vet inte riktigt vad det innebär hur de ska börja arbeta för att bli mer cirkulära.

Välkommen till en workshop där du får lära dig om cirkulär ekonomi och ekodesign, och vad du bör tänka på för att börja arbeta med en omställning till en cirkulär och mer lönsam verksamhet.

För vem?
För små och medelstora företag och företagsfrämjande organisationer.

Vad får du med dig?
Du som kommer till workshopen kommer att få insikt i hur hållbarhet skapar lönsamhet för företag och en breddad kunskap i de grundläggande delarna som ingår i hållbarhetsarbete och vikten av att arbeta med ekodesign för att nå ökad cirkularitet. Genom att samarbeta med andra deltagare får du formulera en designutmaning.

När?
kl 09:00-12:00, vi bjuder på fika och lunch efteråt för de som anmält sig.

Hur ser dagen ut?

9.00 Välkommen!
9.10-9.30 Agenda och kort presentation av SVID och Intressentföreningen.
9.30-10.15 Föreläsning om hållbarhet, cirkulära affärer, ekodesign, design och Hållbarhetsguiden
10.15-10.30 Fika
10.30-12.00 Workshop 
12.00 Avslut och lunch

Workshopen är kostnadsfri och arrangeras av Piteå Science Park i samarbete med SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign och Intressentföreningen för SVID. Det är även en programpunkt under NMW.
Läs mer om NMW här: https://nmw.nu

 

annavelandergissleenfotografannagerden9008.jpg
Anna Velander Gisslén, SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign
Anna är en engagemangsdriven entreprenör med lång erfarenhet av kultur- och miljörelaterade uppdrag. Hon arbetar som projektledare och kommunikationsansvarig för projektet EcoDesign Circle på SVID, där bland annat den nya Hållbarhetsguiden har tagits fram. Med en passion för att inspirera till positiv förändring, genom bland annat föreläsningar där social hållbarhet klimat och jämställdhet är fokus, arbetar hon för att bidra till ett bättre samhälle för alla.

 

carolinelundenweldenfototobiasfischer9958.jpg
Caroline Lundén-Welden, SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign
Caroline har lång erfarenhet av att arbeta med kommunikation inom designområdet. Hon är kommunikationsansvarig på SVID och sekreterare i styrelsen för Intressentföreningen för SVID och kommer att ge en introduktion till de båda verksamheterna.

 

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign arbetar för en hållbar samhällsutveckling ekonomiskt, socialt och miljömässigt genom att inspirera företag och organisationer att använda design som verktyg i utvecklingsarbete. www.svid.se

Piteå Science Park använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Piteå Science Park. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Piteå Science Park samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.