Invajo - Events tool

Stipendiet Berättarkraft 2020

Västerbottensteatern
Skellefteå
Visa på karta
17 oktober 2020
13:00
Lägg i kalender
Arrangör
Nordiskt Berättarcentrum/Västerbottensteatern & Skellefteå Kraft
Boka/OSA
Plats
Västerbottensteatern
Adress
Datum
17 oktober 2020
Tid
13:00

Sök stipendiet Berättarkraft 2020! Årets tema är Villfarelser och missförstånd.

Berättarkraft är ett stipendium med syfte att uppmuntra och utveckla det muntliga berättandet i Västerbotten. Den som söker till stipendiet och blir antagen får vara med om att ta fram en egen berättelse på årets tema. Detta sker genom två olika workshops, där den första lägger fokus på berättelsen och den andra på hur man kan berätta den. Målet är att hitta en berättelse på ca 10 minuter som framförs 17 oktober under Berättarkraftfinalen i samband med Berättarfestivalen i Skellefteå.

Årets tema är Villfarelser och missförstånd, något som kanske verkar lite sökt i dessa kristider, men temat valdes innan corona drabbade oss. Så du kan låta kreativiteten sväva fritt och associera lika fritt – vilken berättelse skymtar du bakom begreppet Villfarelser och missförstånd?

Workshop 1: 22-23 augusti 2020
Workshop 2: 19-20 september 2020
Final: 17 oktober 13.00 på Västerbottensteatern

Deltagandet i workshopar och final är obligatoriskt och kostnadsfritt för den som är med i Berättarkraft.
Boende och mat under kurserna står stipendiet för, men resa till och från Skellefteå får en ordna själv.

Ansökan till stipendiet sker via formulär nedan.
nsökan är öppen för alla som är bosatta i Västerbotten.
Observera att alla fält måste fyllas i innan du skickar.
En bekräftelse mailas ut direkt, så hör av dig om det inte fungerar till:
Lillemor Skogheden lillemor.skogheden@vasterbottensteatern.se

Sista ansökningsdag: måndag 18 maj 2020.

Urvalskriterier
Vi lägger stor vikt vid att den sökande har en vilja att utveckla sitt muntliga berättande, oavsett om du är nybörjare eller provat på det tidigare.

En personlig ansökan ligger till grund för urval av de åtta som tas ut till finaltävlingen om stipendiet, så var noga med dina svar på de öppna frågorna i ansökan. Tre frågor ska besvaras i en beskrivande och personlig text:

  • Varför söker du stipendiet och vad driver och lockar dig i det muntligt berättande? 
  • Hur ser du på att kliva upp på en scen och dela ditt muntliga berättande med en publik?
  • Vilken typ av berättelse vill du berätta med koppling till årets tema Villfarelser och missförstånd? Vad inspirerar det dig till?

Om du blir antagen får du chansen att under två workshops utveckla din berättelse för att sedan framför den på scenen under finalen 17 oktober 2020 i samband med Berättarfestivalen i Skellefteå.

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse. Frågan om varför du söker stipendiet kan du även besvara i ett separat brev som kan skickas till lillemor.skogheden@vasterbottensteatern.se (notera i så fall "skickar mail" i formuläret). OBS! Anmälningsformuläret måste alltid fyllas i och skickas in med "Boka" – det är din formella anmälan.

Anmälan under alias/taget namn/pseudonym kan ej godtas. Din identitet kommer inte att göras offentlig förrän vi har valt ut finalisterna och meddelat detta till dem.

Berättarkraft är ett samarbete mellan Nordiskt Berättarcentrum, en avdelning på Västerbottensteatern, och Skellefteå Kraft. Representanter för dessa fungerar även som jury som förbehåller sig rätten att utse vilka som antas till årets Berättarkraft.

Bilden ovan: Vinnaren av stipendiet Berättarkraft 2019 Anna Sundström Lindmark. Foto: Patrick Degerman.
Bilden nedan: Villfarelser och missförstånd... Foto: Daniel Jensen/Unsplash

default
Bokning
Antal
Ansökan stipendiet Berättarkraft
0
Västerbottensteatern använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Västerbottensteatern. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Västerbottensteatern samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.