Invajo - Events tool
Detta event har redan ägt rum!
Arrangör
Nobel Prize Museum och European Space Agency
Plats
Nobel Prize Museum
Datum
6 december 2019
Tid
14:45 - 15:30

Nobel Calling Space

 

Var med när vi inviger Nobelveckan i Stockholm med ett unikt livesamtal mellan några av årets Nobelpristagare och astronauter på den internationella rymdstationen ISS.

Hur ser man som astronaut på människans plats i universum? Kan det finnas liv på exoplaneter? Hur fungerar lithiumjonbatterier i rymden? Årets Nobelpris i fysik och kemi belönar upptäckter som är avgörande för arbetet just nu på den internationella rymdstationen. Astronauterna Jessica Meir och Luca Parmitano berättar om den forskning som bedrivs på rymdstationen och utmaningarna med deras rymdpromenader i ett livesamtal med två av fysikpristagarna, Didier Queloz och Michel Mayor, som gjorde den första upptäckten av en exoplanet, samt kemipristagaren Stanley Whittingham, som belönas för utvecklingen av det lätta, laddningsbara och kraftfulla lithiumjonbatteriet.

Samtalet med astronauterna på rymdstationen modereras av astronauten Christer Fuglesang. Anna Sjöström Douagi, Science and Program Director på Nobel Prize Museum, inleder programmet med en frågestund med Nobelpristagarna, som precis har anlänt till Stockholm för att delta i en händelserik Nobelvecka. 

Välkomna!

Fri entré till museet.
Dörrarna öppnas kl. 14.00
Begränsat antal platser. Föranmälan krävs.
Programmet hålls på engelska.

Vid bokning av biljett godkänner du att Nobel Prize Museum kan komma att fotografera publiken vid evenemanget för användning i marknadsföring av museets verksamhet.

Jag vill ta emot Nobel Prize Museums nyhetsbrev!

Stiftelsen Nobel Center använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Stiftelsen Nobel Center. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Stiftelsen Nobel Center samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.