Invajo - Events tool
Detta event har redan ägt rum!
Arrangör
Nobel Prize Museum i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern och Forum/Debatt
Plats
Sergels torg, Under Fontänen
Datum
7 oktober 2019
Tid
18:00 - 19:00

Idéer som förändrar världen, hur uppstår de?

 

Få saker är så mytomspunna som kreativitet, och det finns många berättelser om hur idéer kommer till: snilleblixtar, ensamma genier, lyckträffar, underbarn, och så vidare. Varifrån kommer de här berättelserna – och ligger det något i dem? Kom och lyssna på en panel av nyfikna forskare och experter, bland annat David Lagercrantz, som utforskar kreativitetens myter, under ledning av Patrik Hadenius.

Om de medverkande

Patrik Hadenius är journalist och författare, aktuell med boken Paus - konsten att göra något annat. Han var under många år chefredaktör på Forskning & Framsteg och är idag VD för Utgivarna.

David Lagercrantz är en av Sveriges mest berömda författare. Han har skrivit faktaböcker om Göran Kropp, Håkan Lans och Zlatan Ibrahimovic och är just nu aktuell med sin tredje Milleniumbok - Hon som måste dö.

Sanna Koskiniemi är mikrobiolog och forskar om antibiotikaresitens. Hon är också vice ordförande i Sveriges unga akademi, en organisation som främjar kreativitet genom att föra samman forskare från olika discipliner.

Gustav Källstrand är idéhistoriker vid Nobel Prize Museum. Han har forskat om Nobelprisets historia och är en ofta anlitad föreläsare kring Nobelpriset och Nobelpristagare. Sedan 2016 är han en av kommentatorerna vid Nobelbanketten i SVT.

Arrangeras i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern och Forum/Debatt.

 

 

Vid bokning av biljett godkänner du att Nobel Prize Museum kan komma att fotografera publiken vid evenemanget för användning i marknadsföring av museets verksamhet.

Jag vill ta emot Nobel Prize Museums nyhetsbrev!

Stiftelsen Nobel Center använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Stiftelsen Nobel Center. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Stiftelsen Nobel Center samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.