Invajo - Events tool
Arrangör
Nobel Prize Museum
Plats
Nobel Prize Museum
Datum
27 mars 2020
Tid
18:00 - 19:00

Yttrandefrihet och Etiopien


Hur ser läget ut för journalister i fredspristagaren Abiy Ahmeds Etiopien? Martin Schibbye, med flera, berättar om yttrandefrihetens villkor i Etiopien och Eritrea.

2019 års fredspris tilldelades Etiopiens premiärminister Abiy Amhed för arbete med att demokratisera landet, samt öppna upp relationerna med Eritrea. Hur ser läget ut för journalister i regionen idag? Bland andra Martin Schibbye berättar mer om yttrandefrihetens villkor i en svår situation.

Samtalet arrangeras i samarbete med Svenska PEN

Martin Schibbye är mest känd för sitt arbete som utlandsreporter och har främst rapporterat om politiska kriser runtom i världen. I juli 2011 greps Schibbye tillsammans med fotografen Johan Persson i Etiopien misstänkta för terrorbrott efter att ha tagit sig in i området Ogaden från Somalia tillsammans med gerillan Ogadens nationella befrielsefront (ONLF).De dömdes till elva års fängelse men benådades i september 2012. Upplevelserna av arresteringen och fängelsetiden låg till grund för reportageboken 438 dagar som gavs ut 2013 av tidskriften Filter. 438 dagar har också blivit en spelfilm. Martin driver idag reportagesajten Blankspot och har startat Kalityfonden för att hjälpa journalister som hamnar i liknande situation som han själv gjorde i Etiopien.

Fri entré till museet kl. 17.00
Programstart kl. 18.00 

Varmt välkommen!

Varje fredag har Nobel Prize Museum afterwork, med fri entré kl. 17.00 - 20.00. Vi har även happy hour mellan 17.00 – 19.30 och serverar cava för 55 kr/glas. Givetvis har vi även smarriga alkoholfria alternativ. Under våren håller Nobel Prize Museum en serie samtal där vi vill uppmärksamma hur vetenskap gör skillnad i människors liv. Det gör vi genom att be människor med en personlig koppling till ämnet prata med en expert.

Vid bokning av biljett godkänner du att Nobel Prize Museum kan komma att fotografera publiken vid evenemanget för användning i marknadsföring av museets verksamhet.

Jag vill ta emot Nobel Prize Museums nyhetsbrev!

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Yttrandefrihet och Etiopien
26 mars 2020 (23:59)
0
Stiftelsen Nobel Center använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Stiftelsen Nobel Center. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Stiftelsen Nobel Center samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.