Invajo - Events tool
Detta event har redan ägt rum!
Arrangör
Nobel Prize Museum
Plats
Börshuset/Börssalen
Datum
12 oktober 2019
Tid
13:15 - 15:30

Vetenskap till mänsklighetens största nytta

 

Möt två vetenskapliga Nobelpristagare vars arbete har förändrat världen genom att skapa billigt energisnålt ljus och stoppat förstörelsen av ozonlagret.

I samband med Nobel Prize Museums nya utställning ”Mänsklighetens största nytta” presenterar vi ett samtal med två Nobelpristagare vars forskning haft stor praktisk nytta. Hiroshi Amano fick fysikpriset 2014 för sitt arbete med blå lysdioder som gjort dagens ljus i LED-lampan möjligt. Mario Molina fick kemipriset 1995 för upptäckten av hur freoner skadar ozonlagret, och han bidrog också till att de förbjöds. Idag är han engagerad i kampen mot klimatförändringarna. Samtalet hålls på engelska.

Platserna är begränsade och onumrerade. 
I priset ingår ett glas mousserande samt en introduktion av Nobel Prize Museums nya utställning Mänsklighetens största nytta.

Hålltider

13.15 Insläpp från källargränd 4. Kom i god tid för att hinna njuta av Börssalen och jazzbandet som spelar fram till programstart 
14.00-15.10 Program
15.10 Gäster går gemensamt ner till Nobel Prize Museum för en introduktion av nya utställningen samt ett glas mousserande.

 

Varmt välkommen!

 

Vid bokning av biljett godkänner du att Nobel Prize Museum kan komma att fotografera publiken vid evenemanget för användning i marknadsföring av museets verksamhet.

Jag vill ta emot Nobel Prize Museums nyhetsbrev!

Stiftelsen Nobel Center använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Stiftelsen Nobel Center. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Stiftelsen Nobel Center samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.