Invajo - Events tool
Detta event har redan ägt rum!
Arrangör
Nobel Prize Museum
Plats
Nobel Prize Museum
Datum
14 februari 2020
Tid
18:00 - 19:00

Nyfiken på hjärtat

FULLBOKAT. Det finns inte möjlighet att ställa sig på en väntelista, men man kan stå och lyssna. 

Hjärt- och kärlsjukdomar är en vanlig dödsorsak i Sverige och världen, och även om vården blir allt bättre så finns det all anledning att fundera på hur vi kan leva på ett sätt som är snällare mot våra hjärtan. Att motionera, äta nyttigt och dra ner på stressen är ju som bekant ett bra recept för att ta hand om hjärtat och det ökar också livskvaliteten på alla sätt.

För att prata mer om hur man lever på ett hjärtsmart sätt bjuder vi in en forskare, en läkare och en person som är bra på hälsa, kost och stresshantering. Tillsammans belyser de tre perspektiv: friskvård, sjukvård och vetenskap. Vad ska man äta? Måste man träna mycket? Hur ser forskningen kring hjärtat ut? Och hur är det egentligen med ett glas vin – är det bra för hjärtat? (Vi håller tummarna).

Medverkande
Anders Hansen, överläkare i psykiatri, författare och programledare, som fått stort genomslag om hur motion påverkar vår hjärna och allmänna hälsa. Anders kommer att prata om hjärthälsa ur ett medicinskt perspektiv.

Kristina Sparreljung, Hjärt-Lungfondens generalsekreterare – kommer att ha fokus på de största framstegen som skett för hjärtforskningen under fyra decennier.

Gisela Nyberg, forskare på GIH, kommer att om hälsosamma matvanor och fysisk aktivitet.

Fri entré till museet kl. 17.00
Programstart kl. 18.00 

Varmt välkommen!

Varje fredag har Nobel Prize Museum afterwork, med fri entré kl. 17.00 - 20.00. Vi har även happy hour mellan 17.00 – 19.30 och serverar cava för 55 kr/glas. Givetvis har vi även smarriga alkoholfria alternativ. Under våren håller Nobel Prize Museum en serie samtal där vi vill uppmärksamma hur vetenskap gör skillnad i människors liv. Det gör vi genom att be människor med en personlig koppling till ämnet prata med en expert.

Vid bokning av biljett godkänner du att Nobel Prize Museum kan komma att fotografera publiken vid evenemanget för användning i marknadsföring av museets verksamhet.

Jag vill ta emot Nobel Prize Museums nyhetsbrev!

 

Kvällen arrangeras i samarbete med Hjärt-Lungfonden

Stiftelsen Nobel Center använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Stiftelsen Nobel Center. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Stiftelsen Nobel Center samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.