Invajo - Events tool
Detta event har redan ägt rum!
Arrangör
Nobel Prize Museum
Plats
Nobel Prize Museum
Datum
13 mars 2020
Tid
18:00 - 19:00

Nyfiken på evigt liv

 

Nobelpriset har delats ut till många upptäckter som förbättrat människors hälsa. Vi blir allt bättre på att behandla sjukdomar som cancer, och kanske kan ny genteknik leda till nya superläkemedel? Hur förändras våra liv när de kan bli längre och längre?  
Vi samtalar med cancerforskaren Carl-Henrik Heldin, filosofen Karim Jebari och vetenskapsjournalisten Torill Kornfeldt.  


Medverkande 
Carl-Henrik Heldin, professor i molekylär cellbiologi, cancerforskare, ledamot av Kungl. Vetenskapsakademien och ordförande för Nobelstiftelsen. 
Karim Jebari, filosof och forskare vid Institutet för Framtidsstudier
Torill Kornfeldt, vetenskapsjournalist och författare. Hennes debutbok Mammutens återkomst (2016) har översatts till sex språk och 2020 kom uppföljaren Människan i provröret. Programleder P3 Dystopia
Samtalet leds av Gustav Källstrand, historiker och programredaktör på Nobel Prize Museum. 

Fri entré till museet kl. 17.00
Programstart kl. 18.00 

Varmt välkommen!

Vi genomför vår programverksamhet samt våra inbokade skolbesök och visningar som vanligt. Skulle ändringar uppstå kring din bokning, återkommer vi med mer information till den mailadress du uppgav vid bokningen.

Om du inte har fått en bokningsbekräftelse, vänligen kontrollera din skräppost. Kontaktuppgifter hittar du till höger om bokningssidan.


Varje fredag har Nobel Prize Museum afterwork, med fri entré kl. 17.00 - 20.00. Vi har även happy hour mellan 17.00 – 19.30 och serverar cava för 55 kr/glas. Givetvis har vi även smarriga alkoholfria alternativ. Under våren håller Nobel Prize Museum en serie samtal där vi vill uppmärksamma hur vetenskap gör skillnad i människors liv. Det gör vi genom att be människor med en personlig koppling till ämnet prata med en expert.

Vid bokning av biljett godkänner du att Nobel Prize Museum kan komma att fotografera publiken vid evenemanget för användning i marknadsföring av museets verksamhet.


Jag vill ta emot Nobel Prize Museums nyhetsbrev!

Stiftelsen Nobel Center använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Stiftelsen Nobel Center. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Stiftelsen Nobel Center samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.