Invajo - Events tool
Arrangör
Nobel Prize Museum
Plats
Nobel Prize Museum
Datum
22 november 2019
Tid
18:00 - 19:00

Nyfiken på ettor och nollor

På eller av? Ett eller noll? Det är den enkla principen i datorernas språk - en enkel princip som kan utföra de mest fantastiska saker. Internet, rymdresor, artificiell intelligens och sociala medier - allt blir möjligt om man vet hur man ger sin dator rätt instruktioner - om man kan programmera. Men även för den som inte programmerar är det viktigt att förstå hur vår digitala värld fungerar, för genom att förstå den kan vi också påverka den - det är helt enkelt en fråga om demokrati. Tekniken bakom våra datorer har fått flera Nobelpris, och den här kvällen vill vi veta mer om hur man får datorerna att göra nytta för mänskligheten.

Olga Stern och Marie Birde har skrivit boken Ettor och nollors hemliga liv, och tillsammans guidar de oss genom programmeringens historia, nutid och framtid.

Fri entré till museet kl. 17.00
Programstart kl. 18.00 

Varmt välkommen!

Varje fredag har Nobel Prize Museum afterwork, med fri entré kl. 17.00 - 20.00. Vi har även happy hour mellan 17.00 – 19.30 och serverar cava för 50 kr/glas. Givetvis har vi även smarriga alkoholfria alternativ. Under hösten håller Nobel Prize Museum en serie samtal där vi vill uppmärksamma hur vetenskap gör skillnad i människors liv. Det gör vi genom att be människor med en personlig koppling till ämnet prata med en expert.

Vid bokning av biljett godkänner du att Nobel Prize Museum kan komma att fotografera publiken vid evenemanget för användning i marknadsföring av museets verksamhet.

Jag vill ta emot Nobel Prize Museums nyhetsbrev!

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Nyfiken på ettor och nollor
21 nov 2019 (23:59)
0
Stiftelsen Nobel Center använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Stiftelsen Nobel Center. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Stiftelsen Nobel Center samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.