Invajo - Events tool Get people together
Plats
Nobelmuseet
Datum
7 oktober 2017
Tid
13:30 - 15:00

”Du har fått Nobelpriset” – hur är det att ringa upp och hur är det att bli uppringd?

Hur känns det att få det där samtalet? Att höra en person i andra ändan presentera sig och sen gratulera till Nobelpriset, det måste vara ett magiskt ögonblick.

Lördag 7 oktober 13:30-15:00, är du välkommen att träffa två Nobelpristagare som vet allt om hur det är att få ta emot detta samtal. Bernard Feringa (kemipristagare 2016) och Shirin Ebadi (fredspristagare 2003) kommer till Nobelmuseet för ett samtal om inspiration och hur vägen till Nobelpriset sett ut för just dem. Med hjälp av Mattias Fyrenius, VD Nobel Media, och Lars Heikensten, VD Nobelstiftelsen, får vi också en bild hur människor runt om i världen reagerat på de nya Nobelpristagarna. Thomas Perlmann, professor vid Karolinska Institutet och sekreterare för Nobelkommittén för fysiologi eller medicin, ger oss inblick i arbetet bakom det där magiska samtalet – det arbete som institutionerna som väljer ut Nobelpristagare gör.

Vi avrundar med att skåla för mänsklighetens framsteg och låter sen samtalen flöda vidare – ett glas bubbel och tilltugg ingår!

Pris: 120 kr/person
I priset ingår entré till Nobelmuseet, biljett till samtalet, ett glas mousserande och Nobeldessert. Programmet är på engelska!

 

Varmt välkommen!

 

 

Vid vårt evenemang kan upptagning av ljud och/eller bild ske. Som deltagare kan du komma att återges i inspelat ljud- och/eller bildmaterial och godkänner genom deltagandet att Nobel Center redigerar och använder materialet fritt i sin verksamhet, exv. genom publicering i olika mediekanaler.