Get people together

Influencers roll i omställningen till hållbar inredning

The Lobby
Regeringsgatan 61, Stockholm
Visa på karta
3 december 2019
15:00 - 17:00
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00
Arrangör
MISTRA Sustainable Consumption
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
The Lobby
Datum
3 december 2019
Tid
15:00 - 17:00
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00

Inbjudan till ett öppet seminarium om: Influencers roll i omställningen till hållbar inredning

Inredningstrenderna går i allt snabbare cykler och konsumtionen av just heminredning är den som ökar allra mest i Sverige. Samtidigt finns ett ökat intresse för hållbar och mer långsam konsumtion, något som syns hos influencers, i inredningsmagasin och i butiker. Välkommen till ett samtal om vad hållbar inredning egentligen innebär: vad finns det för drivkrafter och svårigheter med ”hållbar inredning”? Vilket ansvar har influencers, inredningsföretag och konsumenter?

 

Panelister:

foto20lisa20thanner20frida20ramstedtkvadrat.jpg Frida Ramstedt, influencer som driver en av Sveriges största inredningsbloggar Trendenser.se. Arbetar även som föreläsare, trendspanare och inredningskonsult. Har nyligen kommit ut med boken Handbok i inredning och styling som visar hur vi kan skapa mer välfungerande och harmoniska hem – och kanske därigenom göra mindre felköp. Foto: Lisa Thammer.
callmerc385sa26089.jpg Åsa Callmer, doktorand KTH, disputerar i januari med en avhandling om konsumtion och tillräcklighet. Hon har bland annat studerat personer som har haft ett köpfritt år och personer som med inspiration från den japanska KonMari-metoden rensat ut sina hem och undersökt hur detta påverkat deras konsumtion och livskvalitet.

peter.jpg

Peter Lindeblad, circular business designer på IKEA. Arbetar med att utveckla affärsmodeller som möter nya kundbehov i en värld under förändring. Foto: Smart Textiles.

Samtalet modereras av Robert Watt, kommunikationschef på Stockholm Environment Institute.

 

Vi avslutar dagen med ett efterföljande mingel kl 17-18 med vegetariskt tilltugg och dricka, och hoppas på fortsatta spännande samtal!
 

Välkommen!

Annika Helker Lundström, styrelseordförande för forskningsprogrammet Mistra Sustainable Consumption – från nisch till mainstream


Det här är en del av MISTRA Sustainable Consumption styrelses seminarieserie.


Om du själv inte kan komma får du gärna skicka inbjudan vidare till andra personer som du tror kan vara intresserade!

Du kan även delta via Live Stream. Det är bara att klicka dig in HÄR när seminariet startar.

 

loggamistrasctatbeskurenutanbakgrundkopia.png