Invajo - Events tool
Detta event har redan ägt rum!

Mediernas makt och lokalvalen 2018

Arrangör
Medier & Demokrati, Mittuniversitetet och Södertörns högskola
Plats
Radiohuset
Datum
20 maj 2019
Tid
15:00 - 17:00

Välkommen på ett seminarium om Mediernas makt och lokalvalen 2018

Den som vill förstå och skildra framtidens politiska landskap och konfliktlinjer gör klokt i att ha ögonen på lokala debatter och stridsfrågor. Men hur kanaliseras och speglas lokal politik i ett digitalt och mer fragmenterat medielandskap? Och hur tar olika väljargrupper del av lokal politisk journalistik och information?


I ett unikt forskningsprojekt under 2018-2019 har Mittuniversitetet, Södertörns högskola och Medier & demokrati vid Lindholmen Science Park i samverkan studerat och analyserat varierande lokala och regionala valrörelser. Senast en liknande studie gjordes var 2006.

Måndagen 20 maj presenteras projektets resultat och slutrapport av medieforskarna och författarna Lars Nord, Gunnar Nygren och Sanna Volny vid ett seminarium i Stockholm.


Teman:

  • Vilka driver debatten: medierna eller politiken?
  • Vilken är de traditionella mediernas position?
  • Vilken roll och betydelse spelar sociala medier?
  • Fem regioner och tre kommuner har specialgranskats. En var Sollefteå där den rikskända BB-striden satte en stark och alldeles särskild prägel på det lokala nyhets- och debattflödet i ett nytt medielandskap.

Dag: 20 maj
Tid: Kl. 15.00-17.00. Kaffe serveras från 14.30.
Plats: Oxenstiernsgatan 20 (Radiohuset), Stockholm
 

Välkommen!
Lindholmen Science Park använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Lindholmen Science Park. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Lindholmen Science Park samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.