Invajo - Events tool

Cookalong - Forskare, kockar och entreprenörer i samverkan

Medicon Village AB
Scheelevägen 2, Lund
Visa på karta
16 oktober 2017
10:00 - 15:00
Lägg i kalender
Arrangör
Medicon Village i samarbete med Lunds universitet
Boka/OSA
Plats
Medicon Village AB
Datum
16 oktober 2017
Tid
10:00 - 15:00

Receptet för ett hälsosamt leverne presenteras på nytt sätt:

Kom med på Cookalong med forskare, kockar och entreprenörer

Den 16 oktober möts framstående livsmedelsforskare, duktiga kockar och slagfärdiga entreprenörer i en kreativ matlagningsövning med vetenskapligt avstamp. Lunds universitet och Medicon Village bjuder in till ”Cookalong - Forskare, kockar och entreprenörer i samverkan” med krögaren och TV-kocken Tareq Taylor och professorn Charlotte Erlanson-Albertsson. Satsningen är en del av Lunds universitets 350-årsjubileum under vetenskapsveckan Framtidens universitet 16-22 oktober. Hur kan samhälle, entreprenörer och akademi tillsammans driva förändring – för en bättre hälsa?

Evenemanget syftar till att på ett lekfullt sätt lyfta en av vår tids största utmaningar – hur kan vi ta tillvara den kunskap som finns gällande livsmedel och hälsa, för att stödja människor att äta rätt? Hur kan innovatörer och entreprenörer hjälpa till på bästa sätt?

Lunds universitets främsta livsmedelsforskare utgör kärntruppen för evenemanget. Lägg till detta en handfull av Skånes mest välkända krögare och krydda slutligen upp anrättningen med en dos kreativa entreprenörer. Tillsammans ska de samtala, laga mat och hitta innovativa framtidslösningar inom fyra olika områden. Ett tema är hur man ska äta för att hålla sig frisk. Andra teman kretsar runt mat för att lindra eller hindra sjukdom - Hur hjälper vi människor med speciella behov, såsom den stora skara som lider av tarmsjukdomen IBS eller de som riskerar att utveckla diabetes?

Målgruppen för dagen är beslutsfattare på nationell, regional och kommunal nivå, kostchefer, småbolag inom livsmedel och e-hälsa, livsmedelsproducenter m fl. Dagen kommer vara såväl kunskaps- som lösningsorienterad – dvs, hur kan vi tillsammans hjälpa oss själva? Hur gör vi det lättare för individen att äta hälsosamt?

Vi hoppas få se dig på plats den 16 oktober. Inbjudan med fullständigt program skickas ut efter sommaren.

Skön sommar!

Hälsningar,
Medicon Village & Lunds universitet

 

 

mvlogo2rgb2.png            dubbellogotyplu350rgb.png

 

 

 

 

Du har haft kontakt/besökt eller deltagit vid tidigare seminarium, event eller möten som ordnats av Medicon Village eller Lunds universitet . Därför tror vi att du kan ha intresse av följande spännande event.

Cronström & Co AB använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Cronström & Co AB. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Cronström & Co AB samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.