Invajo - Events tool

Cookalong - Forskare, kockar och entreprenörer i samverkan

Medicon Village AB
Scheelevägen 2, Lund
Visa på karta
16 oktober 2017
10:00 - 16:00
Lägg i kalender
Arrangör
Lunds universitet och Medicon Village
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Medicon Village AB
Datum
16 oktober 2017
Tid
10:00 - 16:00

Receptet för ett hälsosamt leverne presenteras på nytt sätt:

Kom med på Cookalong med forskare, kockar och entreprenörer

Den 16 oktober möts framstående livsmedelsforskare, kreativa kockar och slagfärdiga entreprenörer i ett kulinariskt äventyr. Lunds universitet och Medicon Village bjuder in till ”Cookalong – forskare, kockar och entreprenörer i samverkan”, med krögaren Tareq Taylor och professor Charlotte Erlanson-Albertsson. Knäckfrågan är: hur kan samhälle, entreprenörer och akademi tillsammans driva förändring – för en bättre hälsa?

Evenemanget ingår i Lunds universitets 350-årsjubileum under vetenskapsveckan "Framtidens universitet". Syftet är att på ett fantasifullt sätt lyfta en av vår tids största utmaningar – hur kan vi omvandla kunskapen om livsmedel och hälsa till ett stöd för människor att äta rätt? Och hur kan innovatörer och entreprenörer hjälpa till på bästa sätt? Det gäller att vara såväl kunskaps- som lösningsorienterad …

Lunds universitets främsta livsmedelsforskare utgör dagens huvudingrediens. Kryddorna är några av Skånes mest välkända krögare och kreativa entreprenörer. Tillsammans ska de samtala, laga mat och diskutera spännande framtidslösningar inom fyra områden. Ett tema är ”hur man ska äta för att hålla sig frisk”. Andra teman kretsar runt mat för att lindra eller hindra sjukdom, exempelvis hur vi hjälper den stora skara som lider av tarmsjukdomen IBS eller de som riskerar att utveckla diabetes. 

Dagens målgrupp är beslutsfattare på nationell, regional och kommunal nivå, kostchefer, småbolag inom livsmedel och e-hälsa, livsmedelsproducenter med flera.

Gå på ett eller flera av dagens seminarier - du väljer själv.

Joel Lindqvist, finalist i Årets Konditor 2017, finns på plats under dagen och skapar hälsosamma godsaker.

Vi hoppas få se dig måndagen den 16 oktober! 


Skön höst!

Hälsningar,
Medicon Village & Lunds universitet

 

 

mvlogo2rgb2.png            dubbellogotyplu350rgb.png

 

 

Du har haft kontakt/besökt eller deltagit vid tidigare seminarium, event eller möten som ordnats av Medicon Village eller Lunds universitet . Därför tror vi att du kan ha intresse av följande spännande event.

Välkommen att bjuda med personer/skicka inbjudan vidare till dem du tror kan vara intresserade av Cookalong den 16 oktober.

Eventet är kostnadsfritt.