Plats
Online
Datum
9 oktober 2021
Tid
09:00 - 12:30
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00
Åldersgräns
18

Det handlar om livet. Och döden. (WEBINAR)

Välkommen till en förmiddag om meningen med livet och tillvaron när livet inte blir som tänkt. Under några timmar ger vi plats åt de frågor som ofta uppstår när vi själva eller någon nära drabbas av en svår sjukdom. Möt andra, lyssna på forskare och bidra på det sätt du vill! Det handlar om livet, hoppet, meningen och döden.

När? Lördagen den 9 oktober 

Tid? Kl. 09.00–12.30

Var? Online via Zoom

När vi själva eller någon vi älskar blir svårt sjuk kastas vi in i en existentiell kris. Vi ställs inför hopp och hopplöshet, frågor om liv och död, om meningslöshet, människans fria val och andra tankar om vad det innebär att vara människa. Frågor som många gånger kan vara svåra att sätta ord på, och att prata om med andra. Det är när vi vågar möta och samtala kring de existentiella utmaningarna som de också kan bli till en resurs för ökad livskvalitet.

Den här förmiddagen vill vi - tillsammans med dig - stanna upp och lyfta de livsfrågor som vi alla någon gång kommer i kontakt med i livet.

Föreläsningen leds av Cecilia Melder, Teol. Dr, forskare, högskolelektor och präst

 

Panelsamtal med inbjudna gäster

Moderator Reine Walfridsson, Projektledare Programverksamheten Barncancerfonden.

·       Suzanne Runesson, Leg psykoterapeut, Barncancerfonden  

·       Ulrika Kreicbergs, Gålöstiftelsens professur i palliativ vård av barn och unga

·       Martin Rödholm, Med. Dr, specialistläkare i psykiatri, Projektledare Uppdrag psykisk hälsa på Sveriges kommuner och regioner (SKR)

Vad är Existentiell hälsa?

- förmågan att tro på och ta vara på livet – är en viktig del av det psykiska välbefinnandet och kan vara en nyckel till att motverka den ökande psykiska ohälsan. Enligt WHO påverkar din existentiella hälsa hur du uppfattar din fysiska, psykiska och sociala hälsa.

Digital anmälan: Webinar via Zoom

Oavsett vart du bor välkomnar vi alla, medlemmar och andra intresserade, att ansluta till denna lördag med existentiellt tema. Har du inte möjlighet att besöka oss på plats kan du enkelt ansluta digitalt via zoom. Anmäl dig här så skickar vi ett mail med möteslänk och information.

 

PROGRAM            Lördag, 9 oktober

09.00                    Välkommen på digital frukost

09.30                    Introduktion existentiell hälsa med Cecilia Melder

10.30                    Det existentiella samtalet - bikupor

11.00                    Panelsamtal med inbjudna gäster

11.30                    Personliga erfarenheter med mentometer                   

12.00                    Presentation av familjeterapeutisk helg våren 2022

12.30                    Avslutning

 

Hur går det till? 

Efter du har gjort en intresseanmälan kommer du få ett mejl att du anmält dig. Länken till Zoom får du ca en vecka innan förelsäningen den 9 okt.

Om Maxa livet-programmet

Som medlem i Maxa livet har du tillgång till alla våra aktiviteter. Inbjudningarna skickas direkt till dig via mejl. Aktiviteterna har ett begränsat antal platser och förtur kan komma att ges till den som inte förut medverkat på den givna aktiviteten. Information om aktiviteterna kommer också att delas i Maxa livet-programmets Facebook-grupp och på portalen.
Vi som jobbar med Maxa livet vill bygga det allra bästa programmet för er barncanceröverlevare. Då är det till stor hjälp om vi får veta vad ni behöver och önskar i form av aktiviteter. Hör gärna av dig till oss om du har några förslag, tankar eller funderingar.

Personuppgifter

Barncancerfonden är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Vi värnar om din integritet och strävar alltid efter att skydda dina uppgifter på bästa sätt i enlighet med dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 och övriga dataskyddslagar som gäller vid tillfället för behandlingen. För mer information, vänligen följ länken till vår integritetspolicy: https://www.barncancerfonden.se/villkor-integritetspolicy-och-cookies/