Invajo - Events tool
Detta event har redan ägt rum!
Arrangör
MÄN
Plats
Saturnus Konferens Slussen
Datum
16 oktober 2019
Tid
08:30 - 09:45

Frukostseminarium #Metoo – två år senare

Välkommen på frukostseminarium med MÄN. Vi presenterar resultaten från en nygjord undersökning av mäns attityder efter #metoo, utförd av Sifo på uppdrag av MÄN. Nu har det gått två år sedan #metoo startade och blev till en kraftfull rörelse. Så var står vi nu, två år senare?

För ett år sedan visade MÄNs undersökning, utförd av Sifo, att bara fem procent av männen instämde helt med att #metoo hade fått dem att reflektera kring sina egna beteenden. Samtidigt tyckte 85 procent av männen i någon utsträckning att män gemensamt ska ta ett större ansvar för att motverka sexualiserat våld och trakasserier som begås av män.

Nu har ytterligare ett år gått, och vi har gjort om samma undersökning för att undersöka hur männen ser på #metoo två år senare. Kom och lyssna på resultaten av undersökningen den 16 oktober.

Frågorna vi söker svar på i Sifo-undersökningen:
  • Har #metoo-uppropens berättelser lett till att män rannsakat sitt eget beteende?
  • Har män ökat sitt engagemang för jämställdhet och mot våld?
  • Anser män i Sverige att de som grupp har något särskilt ansvar för det sexualiserade våld och trakasserier som män utsätter andra för?
  • Anser män att #metoo har varit positivt för jämställdheten?

Vi bjuder på en god frukost från kl 8.15. Seminariet pågår 8.30-9.30 och kommer att livesändas via MÄN:s Facebook-sida.

Varmt välkomna!

———

Frukostseminariet är gratis men om du inte kan komma måste du avanmäla dig, annars tillkommer en no show-avgift på 150 kr. Medlemmar i MÄN har företräde – bli medlem i MÄN!

———

Få nyheter från MÄN för att få reda på nästa gång vi håller ett seminarium eller event, samt följ oss på Facebook eller Instagram eller Twitter.

MÄN använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av MÄN. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, MÄN samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.