Invajo - Events tool

Välkommen på första spadtaget för Hoppet!

Vid byggarbetsplatsen
Backa kyrkogata 11
Visa på karta
29 september 2020
10:00 - 11:30
Lägg i kalender
Arrangör
Lokalförvaltningen och Derome
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Vid byggarbetsplatsen
Datum
29 september 2020
Tid
10:00 - 11:30
Bifogade dokument (1)

Välkommen på första spadtag för Hoppet!

​Förskolan Hoppet är ett innovationsprojekt initierat av lokalförvaltningen, Göteborgs Stad och med Derome som totalentreprenör. I slutet av 2021, när Göteborg fyller 400 år, ska förskolan invigas och då vara byggd fossilfritt så långt det är tekniskt och ekonomiskt möjligt. Barn från tre förskolor i området kring Backa kyrkogata kommer att flytta in i förskolan Hoppet.

Planeringen kring det uppmärksammade byggprojektet inleddes 2017 och i september 2020 startar byggnationen på Backa Kyrkogata 11.

Vi välkomnar media för att möta representanter från Göteborgs Stad, lokalförvaltningen och Derome som berättar om hur vi tillsammans försöker lösa en av byggbranschens stora utmaningar. Och hur vi i detta byggprojekt kan minimera klimatpåverkan genom att bygga med trä och använda en grund i delvis återbrukat glas.

Program (cirkatider):
10:00-10:15: Ankomst och registrering av gäster och deltagare
10:15-10:45: Tal av Karin Pleijel, kommunalråd för MP, Peter Mossbrant, VD Derome Hus, samt Christer Holmgren, lokalnämndens ordförande för M.
10:45-11:00: Byggstarts-ceremoni: Talarna samt några av de barn som ska flytta in på förskolan gräver ett första spadtag.
11:00-11:30: Enskilda intervjuer, se material och ta del av strategier kring återbruk.
Se barnens konstutställning med bilder av hur de tänker sig sin nya förskola.

Anmälan:
Vi följer riktlinjerna kopplade till covid-19 och begränsar antalet deltagare till 50 personer. Vi rör oss utomhus och hälsar alla som är symptomfria välkomna till Backa kyrkogata 11! Anmäl dig senast 28 september. 

Praktiskt: 
* Vi kommer att befinna oss utomhus, så ta på dig kläder efter väder och medtag gärna paraply om prognosen för dagen visar på regn.
* På byggarbetsplatsen kan det vara lerigt och grusigt - lämna därför finskorna hemma och ta något rejält på fötterna.
* Tänk på miljön och åk kollektivt eller tillsammans i så stor utsträckning som möjligt. Närmaste busshållplats heter Lilla Bällskärsgatan och därifrån är det ca 600 m gångväg till byggarbetsplatsen på Backa kyrkogata 11. Du som kommer med bil kan ställa ditt fordon på byggarbetsplatsen för Backaskolan på Pappersmakargatan och följa märkningen till byggarbetsplatsen.
* Skyddshjälm och varselväst är obligatoriska på en byggarbetsplats och den utrustningen finns till låns.