Detta event har redan ägt rum!

Emma Frans på Lindholmen Connected

Arrangör
Lindholmen Science Park
Plats
Webbinarium
Datum
5 oktober 2021
Tid
11:00 - 11:45
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00

Pandemi, infodemi & innovation för en mer jämlik vård


Demokratiambassadör Emma Frans gästar Lindholmen Connected i samband med att Demokratistugan finns på plats på Lindholmen Science Park.

Emma Frans är en av ambassadörerna för Kommittén Demokratin 100 år och en folkbildare av rang. Nu kommer vi få chans att lyssna till henne när hon lyfter följande ämnen: 


  • Pandemin har fungerat som ett stresstest för demokratin och blottat ojämlikheter i vårt samhälle. Människor som bor i områden med socioekonomiska utmaningar har drabbats särskilt hårt av pandemin.

  • Parallellt med pandemin har det också pågått en infodemi där rykten, missförstånd och konspirationsteorier fått snabb spridning. I dagens digitala era kan felaktiga påståenden spridas snabbt och brett. Hat och hot i sociala medier har också inneburit att viktiga röster tystats. Samtidigt skapar digitaliseringen nya möjligheter för att inkludera fler i det demokratiska samtalet och nå ut med information och kunskap.

  • Hur kan vi minska de negativa aspekterna av digitaliseringen och optimera de positiva?

  • Hur kan nya innovationer jämna ut samhällets orättvisor och bidra till mer jämlik vård?


Missa inte tillfället att vara med på ett högaktuellt Lindholmen Connected online, tisdagen den 5 oktober kl 11.00-11.45.

Webbinariet är kostnadsfritt men registrering krävs, anmäl dig nedan.


Länk till eventet: https://us02web.zoom.us/j/88517743731

Lindholmen Science Park har skrivit under Deklaration för en stark demokrati, och vill bidra till att göra demokratiska värderingar och livskvalitet till självklara utgångspunkter i den svenska innovationssfären.

Emma Frans är doktor i medicinsk epidemiologi vid Karolinska institutet och verksam som forskare, författare och vetenskapsskribent. Hon har bland annat skrivit artikelserien Vetenskapskollen i Svenska Dagbladet där hon granskar sanningshalten och vetenskapligheten bakom sensationella nyheter och populär forskning. För sitt arbete tilldelades hon Stora Journalistpriset år 2017. Vid två tillfällen har hon även blivit utsedd till årets folkbildare för sitt arbete mot desinformation och faktaresistens.

 

Varmt välkommen den 5 oktober!

Läs mer om aktiviteter kopplade till Demokratistugans besök på Lindholmen Science Park den 5 - 6 oktober

 

logotypelindholmenscienceparkrgbblack.png

Lindholmen Science Park använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Lindholmen Science Park. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Lindholmen Science Park samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.