Invajo - Events tool
Detta event har redan ägt rum!

Så väckte Beta Borås 25-35-åringarnas intresse för lokal samhällsjournalistik

Arrangör
Lindholmen Science Park, Borås Tidning, Södertörns högskola och RISE Interactive
Plats
Södertörns högskola samt Borås Tidning
Datum
6 - 11 december 2018

Välkommen till slutseminarium med många konkreta och spännande lärdomar och tips!

Ett unikt journalistiskt forsknings- och innovationsprojekt närmar sig sitt slut. Lyssna och se på vad testredaktionen Beta Borås, som under ett halvår fått fria händer på Borås Tidning, har upptäckt och utvecklat.

Beta Borås har under experimentella former – med crescendo under den intensiva valrörelsen – utforskat vilken lokal samhällsjournalistik som lockar 25-35-åringar. Det är en känt kräsen målgrupp, tuff för traditionella medier att nå i det digitaliserade medielandskapet. 

Utöver projektets spännande aktionsforskning har Beta Borås journalistik analyserats av forskare och följts av fokusgrupper.  Hur har innehållet tagits emot? Hur uppfattas de nya digitala presentationsformerna? Vad betydde valet av plattformar?

Under två fristående seminarier presenteras projektets viktigaste lärdomar: 

  • Testredaktionen om sitt innehåll, val av berättarformer och digitala arbetsverktyg.
  • Borås Tidning om tidningens och branschens handfasta nytta av projektet.
  • Forskarna vid RISE Interactive och Södertörns högskola om Beta Borås journalistik, arbetsmetoder och fokusgruppernas synpunkter.

 

Läs mer om Beta Borås här

 

Välj det seminarium som passar dig bäst:

Torsdag 6 december på Södertörns högskola
Tid: Klockan 14.00-16.00
Adress: Alfred Nobels Allé 14. Lokal: LOGOS-215

Tisdag 11 december på Borås Tidning
Tid: Klockan 14.00-16.00 
Adress: Allégatan 67. Lokal: Presscentret

Lindholmen Science Park använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Lindholmen Science Park. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Lindholmen Science Park samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.