Invajo - Events tool

En ekonomiskt driven klimatomställning: affärsmodeller & finansiering

Scandic Crown
Polhemsplatsen 3, Göteborg
Visa på karta
27 maj 2019
12:00 - 16:30
Lägg i kalender
Arrangör
Klimat 2030, Johanneberg Science Park
Boka/OSA
Plats
Scandic Crown
Datum
27 maj 2019
Tid
12:00 - 16:30

En ekonomiskt driven klimatomställning: affärsmodeller & finansiering

Hållbarhetsfrågorna hopar sig på företagens agendor. Det måste gå att räkna hem och tjäna pengar på hållbarhetsinsatserna, så att affärer och aktiviteter kan fortgå och företaget leva vidare. Så hur anpassar vi affärsmodellerna för detta, och organisationernas roller till att göra verklig klimatnytta?

Just nu sveper dessutom en våg av finansieringsmöjligheter för klimatsmart byggande fram. Idag får du veta mer om några av dem, och vi har även bjudit in ett par banker som presenterar hur de tänker och vad de kan erbjuda idag. Men med möjligheter följer åtaganden, hör bankerna berätta om sina förväntningar på företagen också. Vi lovar er en spännande eftermiddag!

Agenda

12:00 Lunch serveras, självklart vegetarisk

13:00 Scenprogrammet startar

Första blocket: Affärsmodeller; om organisationsförändringar och affärens väsen

Trendspaning om hållbara affärsmodeller av Martin Börjesson, grundare av futuramb

Goda exempel på anpassade affärsmodeller
- Carlos Andersson, VD, på Jemmett Hållbara Smarta Hem
- Amanda Borneke, KMA-ledare på CS RIV
- Joakim Kaminsky, Arkitekt och delägare på Kjellgren Kaminsky Architecture AB

Reflektion i smågrupper
Vilka av de här modellerna är mest relevanta för mig? Finns några direkta lärdomar jag kan ta med till min organisation? Hur kan jag förbättra de affärsmodeller jag är delaktig i med stöd av dessa presentationer?

Uppsamling och diskussion i helgrupp 

Andra blocket: Finansieringsmöjligheter; om bankernas erbjudanden och förväntningar

Omvärldsspaning av Nadine Viel Lamare, rådgivare inom hållbart företagande och hållbara investeringar på Good4Business NVL AB.
Hon leder idag The Transition Pathway Intitiative (TPI), ett globalt investerarinitiativ som syftar till att utvärdera och gratis tillhandahålla information om hur noterade bolags affärsstrategier förhåller sig till 2-gradersmålet. Nadine har över 25 års erfarenhet från finansbranschen, de tio senaste som chef för Hållbart värdeskapande på Första AP-fonden.

Presentationer från bankerna
Mats Olausson, Senior Advisor, Sustainable Products på SEB
Amilie Nordin, Sustainable Finance Manager på Swedbank

Samtal i smågrupper om finansutmaningar och klimat

Panelsamtal med dagens deltagare

Slut på scenprogrammet senast 16:30

Därefter möjlighet att stanna till vid bankernas ståbord för att direkt knyta kontakter, byta visitkort och boka klimlatsmarta möten. 

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
En ekonomiskt driven klimatomställning
23 maj 2019 (23:59)
0
Johanneberg Science Park använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Johanneberg Science Park. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Johanneberg Science Park samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.