Invajo - Events tool

Att lyckas med tjänster – innovation med kunden i fokus

Online
15 december 2020
08:30 - 09:30
Lägg i kalender
Arrangör
Johanneberg Science Park
Boka/OSA
Plats
Online
Datum
15 december 2020
Tid
08:30 - 09:30

Att lyckas med tjänster – innovation med kunden i fokus

Vilka företag upplever kunder som mest innovativa? Varför lyckas de bättre än andra och vad kan man tänka på för att nå dit?

Vid detta webinar får du får en introduktion hur tjänsteinnovation i kombination med kundbehovsdriven utveckling kan bli ett framgångsrecept. Ämnet är lika aktuellt för dig som levererar fysiska produkter som för dig som är tjänsteleverantör. 

Presentationen handlar om att flytta fokus från produkt till att skapa värde för kunden och på så sätt skapa nya affärsmöjligheter. För att lyckas med detta behöver företag förstå marknaden och hur den förändras, inte minst när digitaliseringen ökar alltmer. Du behöver också förstå hur kundernas vardag ser ut och hur man kan hitta lösningar som gör livet enklare för kunden. Det kan t.ex. handla om att skapa värde i form av tidsbesparingar, användarvänlighet eller ökad tillgänglighet.

Allt detta och mer därtill kommer att diskuteras med utgångspunkt i praktiska exempel, forskning och Svenskt innovationsindex.  

Medverkande:

Nina Löfberg, Karlstad universitet
Forskar om tjänstefiering, dvs. hur tillverkande företag kan öka sina affärer genom att erbjuda tjänster och tjänsteutveckling i små och medelstora företag kopplat till affärsmodeller, digitala plattformar och ekosystem.

Mathias Duell, RISE
Innovationsledare och expert på tjänstelogik, tjänsteinnovation och värdeskapande för företag.

Detta är en teaser om vårens TJIVA-workshops där vi går igenom effektiva verktyg och metoder för att driva tjänsteinnovationsprocesser tillsammans med en kund.

Länken till arrangemanget skickas dagen innan till anmälda gäster.

Kostnadsfritt!

Kontakt för frågor:

mathias.duell@ri.se
076 392 24 47

------------------------------------------------------------

Workshopen arrangeras inom projektet TJIVA. TJIVA kommer att testa flera komponenter och processer, som riktade utbildningar, tjänsteinnovationslab och peer-to-peer nätverk för att öka innovationsförmågan hos små och medelstora företag samtidigt som vi etablerar en fysisk lokal på Johanneberg Science Park. Vårt mål  är att företag får med sig verktyg från acceleratorn som gör att de kan fortsätta arbeta med innovation på egen hand.  

TJIVA är den första acceleratorn i Sverige, och troligtvis även i Europa, som helt fokuserar på små och medelstora tjänsteföretag och tillverkande bolag som vill öka tjänsteinnehållet i sina produkter. Ett samarbete mellan Founders Loft, RISE Research Institutes of Sweden och Johanneberg Science Park som finansieras av Västra Götalandsregionen och Europeiska Regionala Utvecklingsfonden. 
www.tjiva.se

#tjiva #tjänsteinnovation #affärsutveckling

vgrlogotype2.png

eulogoengvrgb.jpg

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Att lyckas med tjänster – innovation med kunden i fokus
13 dec 2020 (23:59)
0
Johanneberg Science Park AB använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Johanneberg Science Park AB. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Johanneberg Science Park AB samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.