Invajo - Events tool Get people together
Plats
Johanneberg Science Park
Datum
23 maj 2019
Tid
16:00 - 18:30

Klimatkväll och vårmingel 2019

Välkommen till Johanneberg Science Parks stora Klimatkväll 2019, inklusive vårmingel!
Vi välkomnar företag, organisationer, experter - och så vi, vanliga människor som insett att något behöver göras och det är upp till oss att göra det. Ingen idé är för liten, alla insatser räknas! 

Goda exempel sökes!

Kvällen handlar om att lyfta goda exempel på vad som redan görs, och vad du och jag kan göra för klimatet idag och imorgon. Inspireras av de åtaganden som företag och organisationer gör inom Klimat2030.

Och vi vill ha in dina idéer och tips! Skicka gärna in ditt förslag redan nu, några utvalda förslagslämnare får ett par minuter på scen för att informera oss andra (obs valfritt!) Maila till: katarina.nordstrom@johannebergsciencepark.com

Logga in på Meetingsphere redan nu! https://l.ead.me/jsp2019

De fem B:na

Klimatvällen inleds med korta presentationer av de fem B:na Bilen, Biffen, Bostaden, Banken och Butiken med hjälp av sakkunniga och experter inom Klimat2030 – Västra Götalandsregionens kraftsamling för en klimatsmart region (namn publiceras här kontinuerligt).

Efter lite lättare mat och god dryck öppnar vi för samtal; diskussion, resonemang och engagemang i mindre grupper omkring de fem B:na.

Program

16:00 Välkomna och inspiration: Kvällen arrangörer med Håkan Swan, Habits - hjälper dig minska din klimatpåverkan, en vana i taget.

16:15 - Ca 17:15 Korta presentationer:

Bilen: Lennart Persson, Trivector Traffic

Biffen: David Bryngelsson, Carbon Cloud - Mäter klimatavtryck för livsmedel 

Bostaden: Maria Perzon, Senior Miljökonsult hos Bengt Dahlgren AB - kunskapskonsult inom samhällsbyggnad.

Banken: Emanuel Andersson, Investment Manager, Almi Invest GreenTech 

Butiken: Sara Lundqvist & Anna Fernmo, Thrive - Skandinaviens ledande klädbutik inom ekologiskt, rättvist, veganskt och klimatsmart mode. 

Ca 17:15 Mingel med lättare mat och god dryck by Ooto

17:30 - 18:30 Fristyrda samtal omkring varje "B" – Välj ett eller ett par områden. 

Fakta

Mål: När kvällen är slut ska du vet vad dina nästa steg är, i ditt eget klimatarbete. Privat och i arbetslivet. Som företagare, medarbetare och människa. 
Tid: Torsdag 23 maj kl 16:00 - ca 18:30
Plats: Ooto, Johanneberg Science Park Sven Hultins Plats 2 (guldhuset)
Praktisk information: Buss 55 till ändhållplats. Eller spårvagn till Chalmersplatsen + ca 10 min promenad

bilenbiffenetc2.gifvgrklimat2030bannersoriginalstampelfarg300x300.png

Road to COP25

Ikväll går även startskottet för Road to COP25. Vi tar sats redan nu inför årets COP25-seminarium, en repris vårt lyckade COP24-seminarium i vintras. 2019 års klimatmöte COP25 hålls i Santiago, och vi kör seminarium COP25 den 29 november, även i år tillsammans med Ekocentrum och Fores Väst. Häng med från början!

Medlemsmingel

sunflower1846.jpg Obs, ett inslag i Klimatkvällen är traditionsenligt sommarmingel för medlemmar i Johanneberg Science Parks nätverk för små och medelstora företag, alla medlemmar hälsas extra välkomna! Intresserad? Läs mer här!

vgrklimat2030bannersoriginalstampelfarg300x3007769.png Klimat 2030 – Västra Götaland ställer om är en kraftsamling för västsvenska aktörer som agerar för en attraktiv och hållbar framtid. Tillsammans skapar vi en klimatsmart region.

Arrangörer:

Klimat2030 samt Chalmers Industriteknik och Johanneberg Science Park i samarbete inom Industriell Dynamik, med gästande Ekocentrum och Fores Väst. Vi har i uppdrag från Västra Götalandsregionen att bidra till små och medelstora företags hållbara tillväxt. Vi är dina vänner, guider och coacher. Varje dag.