Invajo - Events tool

Är det äntligen dags - ska fler få rätt till assistans?

Arrangör
JAG Personlig assistans
Plats
Online
Datum
28 maj 2021
Tid
12:00

Om utredningen Stärkt assistans

Föreläsare: Cecilia Blanck, verksamhetsansvarig på JAG. 

Den statliga utredningen redovisas i slutet av maj till regeringen och gäller tre av de områden där stora försämringar skett det senaste decenniet inom personlig assistans: 

  • Behov av assistans för egenvård
  • Behov av assistans i form av en kontinuerlig tillsyn
  • Hur stor del av barns behov som anses tillgodosett genom föräldraansvar

Cecilia Blanck ingår i utredningens expertgrupp och har stora förhoppningar på utredningen. 

I det här seminariet går Cecilia Blanck igenom vad utredningen kommit fram till och hur den kommer påverka framöver. 

Om JAG
Organisationen JAG har alltid varit en del av Independent Living-rörelsen - det var så JAG blev till. Riksföreningen JAG har alltid varit en stark röst för allas lika värde och allas lika rätt - oavsett intellektuell förmåga. I samband med att rättighetslagen LSS kom till 1994 startades vårt assistanskooperativ för att se till att kunna ge bästa möjliga personligt anpassade assistans i livets alla situationer med respekt för människovärde och integritet. 

Föreläsningen sänds via zoom, du får en länk till sändningen via e-post på morgonen samma dag som föreläsningen hålls. Du som vill kan chatta in frågor under föreläsningens gång.

Varmt välkommen!

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Aktuellt inom assistans
27 maj 2021 (23:59)
0
JAG personlig assistans använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av JAG personlig assistans. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, JAG personlig assistans samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.