Invajo - Events tool

Frukostseminarium: Hur ska vi få mer återbruk av byggprodukter?

IVL Svenska Miljöinstitutet
Valhallavägen 81, Stockholm
Visa på karta
5 december 2018
07:30 - 09:30
Lägg i kalender
Arrangör
IVL Svenska Miljöinstitutet
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
IVL Svenska Miljöinstitutet
Datum
5 december 2018
Tid
07:30 - 09:30

Välkommen på frukost på ett återbrukat kontor

Hur ska vi få mer återbruk av byggprodukter?

Byggbranschen genererar stora mängder avfall varje år, men en del av det är högkvalitativa produkter som kan användas igen innan de går till avfallshantering. Vi vill visa hur det går till.

Välkommen till IVL Svenska Miljöinstitutets nyrenoverade lokaler! Här får ni se hur vi har återbrukat både interiöra byggprodukter och möbler. Vi berättar om erfarenheter från ombyggnad med återbruk ur fastighetsägarens, inredningsarkitektens och hyresgästens perspektiv.

Man kan spara 60 ton koldioxid, 40 ton avfall och 2 miljoner kronor vid renovering av ett kontor på 2 000 kvadratmeter om man återbrukar i stället för att köpa nytt, enligt nyligen publicerade siffror.

Vi hoppas att mötet ska inspirera och vägleda till nya arbetssätt som gör att mer högkvalitativa byggprodukter tas tillvara vid byggande och rivning.

Frukostseminariet äger rum på IVL:s nyrenoverade Stockholmskontor där 63 procent av möblerna, motsvarande 7,6 ton, är återbrukade. Siffror som gäller den fasta interiören håller just på att tas fram.

– Exempelvis har vi återanvänt dörrpartier, VVS-produkter och akustikskivor. Vi har både tagit med oss befintlig inredning och köpt begagnande möbler. Vi har klätt om en del och kombinerat nytt och gammalt genom exempelvis nya skivor på befintliga skrivbordsstativ, säger Hanna Gerhardsson, som utvärderar klimatbesparingen på IVL.

Vill ni veta ännu mer om återbruk inom byggsektorn? Centrum för cirkulärt byggande har fokus på återbruk av produkter som används vid ny- och ombyggnad av lokaler, framför allt kontor. Läs mer på webbsidan ccbuild.se.

 

Program

7:30 Frukost.
8:00 Åsa Stenmarck hälsar välkommen till IVL.
8:10 Lina Jander, Tenant & Partner, Anna Wallerstedt Öberg, Spectrum arkitekter, samt Hanna Gerhardsson, IVL, berättar om arbetssätt för återbruk och erfarenheter från renoveringen av IVL:s kontorslokaler.
8:40 Hur minskar vi gapet mellan vision och praktik när det gäller cirkulärt byggande? Erfarenheter och nya lösningar från pågående utvecklingsprojekt. Carina Loh Lindholm och Eva Stattin, IVL, berättar.
9:00 Tid för frågor och visning i lokalerna.

 

 

Avbokningsvillkor:
Avbokning sker senast dagen innan via länk i din bokningssida som du finner genom din bokningsbekräftelse. Evenemanget är kostnadsfritt, men en avgift på 500 kr exklusive moms debiteras vid frånvaro utan avbokning (s.k. NO-Show-avgift).