Invajo - Events tool
Detta event har redan ägt rum!

Digitala affärer - så lyckas du med kreativa möten

Arrangör
Intersective Innovation och Innovationsledarna
Plats
Online
Datum
2 - 11 juni 2020

Fler än någonsin jobbar just nu hemma på många arbetsplatser, och plötsligt behöver vi sköta alla våra uppgifter på distans – från möten till workshops, skapandet av affärsplaner och försäljning. Då gäller det att hitta digitala lösningar för såväl videomöten och budgetarbete som enkel vardagskommunikation.

Med start i början av juni sätter vi därför fokus på digital försäljning och hjälpmedel som kan underlätta din affär. Vi erbjuder en kostnadsfri webinarieserie på fyra tillfällen som ger dig en verktygslåda för att kunna hålla kreativa digitala möten med både kunder och personal. Du kan själv välja om du vill delta vid ett tillfälle eller alla fyra. 

 

2 juni 08:30-09:30
Videomöten med Zoom - Marcus Olsson, Go Business

Zoom är ett användarvänligt program för professionella och effektiva videomöten. Här får du tips som förbättrar och förenklar dina videomöten. Vi hjälper dig igång och visar hur du startar, schemalägger och bjuder in och genomför videomöten och workshops med Zoom. Du får bland annat se hur du delar din skärm, använder en virtuell whiteboard och spelar in möten.

Go Business är en inkubator med uppdrag är att främja nya idéer och väcka intresse för företagande i norra Sverige. De erbjuder hjälp och stöd att gå från tanke till handling med hjälp av inspiration och värdefulla idégenereringsverktyg. Go Business har fasta inkubatorer i Piteå, Luleå och Skellefteå, men har också utvecklat en digital testbädd, vilket innebär att du som entreprenör kan få hjälp oavsett var i Norra Sverige du befinner dig.

 

5 juni 08:30-09:30
Hur säljer vi till kunder när vi inte kan träffas? Chalotte Wormbs & Marie Andervin, DigJourney

För många verksamheter har denna tid inneburit enorma påfrestningar och förmågan att ställa om, innovera, både sitt erbjudande och hur man jobbar har för många varit svårt. Men det är inget omöjligt uppdrag. Marie Andervin och Charlotte Wormbs delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

  • Den digitala säljlogiken - när marknadsföring och försäljning blir samma sak.
  • Möt din kund i digitala kanaler med förtroende, kunskap och service.
  • Navigera rätt i det digitala landskapet - hitta nya kanaler för tillväxt?
  • Vad betyder digital försäljning för en B2B-säljare? Se bortom ehandeln som försäljningskanal och förstärk din säljprocess med digitala verktyg.
  • Konkreta mål ger tydliga resultat. Hitta dina nyckeltal och skapa rutinen för att kontinuerligt mäta och förbättra.
Charlotte Wormbs är konsult och utbildare med den digitala försäljningen i fokus. Charlotte har mångårig erfarenhet av digital marknadsföring och försäljning ifrån både större och mindre företag samt utbildat såväl YH-studenter som företag som vill växa med hjälp av den digitala affären.

Marie Andervin är medgrundare av DigJourney, rådgivare, författare till boken "Att leda digital transformation" och utbildare inom digitalisering, digital transformation och specifikt hur man ställer om från en analog marknad - och säljarbete, till att bli den digitala säljaren 24/7. 

 
9/6 08:30 - 09:30
Idégenerering med Svava - Lotta Strand

Hur kommer vi på idéer, slår samman idéer, röstar fram den bästa? Hur skapar vi engagemang, utan att vara i samma rum? Svava (tidigare Idea Hunt) är verktyget du behöver för att ha en workshop på distans och på video. Här finns mallar för olika delar i idéprocessen, till exempel brainstorming och SWOT-analyser, och verktyget guidar er till och med igenom workshopen. Allt blir dokumenterat automatiskt och man kan bygga engagemang genom omröstningar mm. 


11/6 08:30-09:30
Sprinta med Miro - David Granström & Lars Huring och Johanna Bodin, Tromb

Miro är en digital whiteboard-plattform där du kan ha kreativa möten på distans eller bygga upp affärsmodeller, kundresor och personas tillsammans med andra. Förutom digitala post it-lappar erbjuder Miro mallar för många moment inom agil problemlösning och design thinking. Under den här workshopen får du lära dig några bra knep för kreativa workshops på distans och även själv prova på Miro i praktiken.

 

Digitala affärer är en aktivitet i projektet Intersective Innovation och arrangeras i samarbete med Innovationsledarna. Läs mer om arrangörerna under "Om Digitala Affärer" till höger.

Anmälan senast 1/6, kostnadsfritt. Zoomlänk skickas ut dagen innan aktuellt webinar.

 

Varmt välkommen!

 

 

 

intersectiveinnovationsledarna.png

 

 

plattalogotyper1000pxutanvitkantnypsplogga2364.jpg

Piteå Science Park använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Piteå Science Park. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Piteå Science Park samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.