Detta event har redan ägt rum!

Kickstarta innovationsarbetet

Arrangör
Intersective Innovation
Plats
Online
Datum
13 oktober 2021
Tid
08:30
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00

Vi befinner oss i en tid där innovation spelar en mycket stor roll. Innovation ska hålla oss relevanta, skapa jobb, tjänster, produkter och ta oss säkra in i framtiden. Kunskap om att leda detta arbete ger oss därför möjligheten att ligga i framkant, att vara med och skapa framtiden.

Därför erbjuder projektet Intersective Innovation nu seminarieserien "Kickstarta innovationsarbetet" där vi sätter fokus på olika metoder för att leda innovationsprocesser. Målet är att ge dig och ditt företag kunskap och verktyg för att komma igång och leda innovationsinitiativ av både enkel och komplex karaktär, en oerhört viktig ingrediens för företag som vill hålla sig relevanta och utforska nya möjligheter.

Hur ser upplägget ut?
Tillsammans med Fredrik Heghammar, som har en bakgrund och kunskap kring ämnet innovation som är svårslagen, får du introduktion till olika innovationsprocesser från företag som Google och IDEO innan vi gör en djupdykning i Spark, där vi "hands-on" testar olika verktyg som du kan anpassa till ditt företags specifika behov.

Du lär dig vikten av att jobba i tvärfunktionella team, prototypa och testa med hjälp av samverkan mellan olika perspektiv samt att dra nytta av individens och grup­pens fulla kreativa potential. Som facilitator utvecklar du en förmåga att se helheten, att leda innovationsinitiativ för att skapa nya produkter, tjänster eller organisationsförändringar.


Träff 1 - Definiera, 13 oktober kl 08:30-11:00
Hur vet vi att vi att vi har rätt utmaning? Hur använder vi kraften i olika perspektiv för att hitta fallgropar och möjligheter tidigt i processen? I denna fas så går vi igenom hur du kan definera en utmaning och blir säkrare på att du löser rätt sak innan du löser den på rätt sätt.

Träff 2 - Idégenerera, 20 oktober kl 08:30-11:00
Här jobbar vi med hur man tar fram idéer. Vi jobbar med metoder som "Double diamond" för att gå från kvantitet för att hitta kvalitet samt hur vi ser till att vi får den "datan" vi behöver för att kunna fatta beslut på våra idéer.

Träff 3 - Prototypa, 27 oktober kl 08:30-11:00
"Show me, don't tell me" Visste ni att vi kan fatta upp till 90% snabbare beslut på något visuellt? Här tittar vi på hur vi kan testa och sälja in vår idé genom visualisering. Vi testar olika metoder för att snabbt få datan som vi behöver för att fatta beslut. 

Träff 4 - Testa, 2 november kl 08:30-11:00
Är det någon som vill ha vår idé? Finns det någon marknad eller är det bara en kul grej? Under denna träff tittar vi på och testar metoder för att användartestning för att än en gång få data på vår idé.

För vem?
Detta är för dig som vill kunna leda en innovationsprocess och vara med och skapa framtiden. Målgruppen är små- och medelstora företag i Västerbotten och Norrbotten. Vi kommer att jobba i en grupp om max 12 företag, för att deltagarna ska hinna lära känna varandra och dela med sig av sina erfarenheter. Kanske jobbar du med produkt-, organisations-, idé- eller affärsutveckling, men du behöver inte ha någon specifik kompetens för att medverka.

Vem är Fredrik Heghammar?
Fredrik Heghammar är talare, facilitator och utbildningskonsult på Hives.co. Fredrik har lång bakgrund inom innovation, digital kommunikation och utbildning. Han har tidigare jobbat på House of Sparks, Another Tomorrow, Google Creative Lab, Berghs School of Communication, Perfect fools, Abel & Baker och Framfab.

Kostnad och urval?
"Kickstarta innovationsarbetet" är kostnadsfritt, men omfattas av statsstödsregler. Träffarna hålls på svenska och sker 13/10, 20/10, 27/10 och 3/11 kl 08:30-11:00. Vid stort intresse kommer ett urval att ske. Företag som varit igång minst 2 år och som har minst 5 anställda kommer att prioriteras. Anmälan är öppen till 1/10, besked om antagning lämnas 4/10.

Frågor?
Kontakta Anna Marklund, projektledare Intersective Innovation anna.marklund@piteasciencepark.se

 

Varmt välkommen!

 

logos2rad.png

 

Piteå Science Park använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Piteå Science Park. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Piteå Science Park samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.