Get people together

Beställarnätverk för en klimatneutral anläggningssektor

Online
26 april 2021
13:00 - 15:30
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00
Arrangör
InfraSweden2030
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Online
Datum
26 april 2021
Tid
13:00 - 15:30
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00

Nu kör vi igång beställarnätverk för en klimatneutral anläggningssektor!

Under InfraSweden2030 Öppet hus den 25 mars föddes idén om att starta ett beställarnätverk för att gemensamt kunna agera för en hållbar och klimatneutral anläggningssektor.

Under mötet delade Skellefteå kommun med sig av erfarenheterna från att arbeta med Skellefteå Site East, ett hållbart anläggningsprojekt.

"Ambitionen är att vara en föregångare på området och visa hur långt det är praktiskt möjligt att komma inom hållbara anläggningsprojekt. LOU är ett jättebra verktyg för att driva förändringsarbete i anläggningsbranschen, och det ser nu ut som att vi kommer att uppnå ett klimatneutralt anläggningsprojekt. Vi är gärna med i beställarnätverket", sa Karin Degerfeldt, Funktionschef Samhällsbyggnad, Skellefteå kommun.

Nu bjuder InfraSweden2030 in beställare från kommuner och regioner till den första träffen den 26 april klockan 13-15.30.

"Motiven till satsningen är att vi ser möjligheter med att samlas kring behov och vad som behöver göras för att uppnå en klimatneutral anläggningssektor. Under det första tillfället kommer vi att lära känna varandra, dela behov samt hjälpas åt att förstå de bakomliggande utmaningar och se möjligheter", sa Stefan Uppenberg, utvecklingsledare på InfraSweden2030 och en av initiativtagare av Beställarnätverket.

Du som representerar en kommun eller region är varmt välkommen att delta vid den första träffen. Ni som representerar leverantörer eller andra aktörer som är intresserade av området är välkomna att anmäla ert intresse här för att delta i den fortsatta dialogen och processen.

 

Kontaktperson:

Lisa Johnsson

Innovationsledare InfraSweden2030

lisa@coinnovate.se