Invajo - Events tool

Advisory board som alternativ till aktiv styrelse

RUM5, Pylongatan 5, Jönköping
13 mars 2020
07:30 - 09:30
Lägg i kalender
Arrangör
Handelskammaren Jönköpings län
Boka/OSA
Plats
RUM5, Pylongatan 5, Jönköping
Datum
13 mars 2020
Tid
07:30 - 09:30

Under senare år har det blivit allt mer populärt bland företag att starta en advisory board som alternativ eller komplement till ett aktivt styrelsearbete. En advisory board är en strategisk grupp av rådgivare som kan vara både interna och externa till företaget. En advisory board fungerar ungefär som en styrelse, men utan det formella ansvaret.

Välkommen till ett seminarium där vi presenterar och diskuterar både praktisk erfarenhet av att jobba med advisory boards, samt aktuell forskning inom området. Seminariet genomförs i samarbete med Center for Family Enterprise and Ownership vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping. 

Innehåll

  • För- och nackdelar utifrån ett företagsstrategiskt och juridiskt perspektiv
  • Presentation av företag som har jobbat med advisory board
  • Modererad diskussion med företag och forskare

Målgrupp

Företagsledningar, ägare, personer intresserade av advisory board-uppdrag.

Medverkande

Mattias Nordqvist är professor i företagsekonomi vid House of Innovation, Handelshögskolan i Stockholm och vid Center for Family Entreprenuership and Ownership, Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Hans fokus i forskning och utbildning är entreprenörskap, familjeföretagande och strategi. Mattias är aktiv som rådgivare till individer, företag och myndigheter inom dessa områden.

Hanna Almlöf är jurist och universitetslektor vid Linköpings Universitet. Hennes forskningsområde är bolagsrätt med fokus på ägarledda verksamheter, bl.a. familjeföretag. Hon forskar bl.a. om ägarstyrning, organisation och beslutsfattande.

Kajsa Haag är universitetslektor i företagsekonomi vid Internationella Handelshögskolan  i Jönköping och ledare för dess Centre for Family Entrepreneurship and Ownership. Hennes forskningsintresse är familjeföretagens utmaningar och möjligheter, särskilt strategisk förnyelse, ägar- och ledarskiften.

Tapflo Group
Emelie Johansson är HR-ansvarig och delägare i Tapflo Group – en privatägd internationell tillverkare av industripumpar med huvudkontor i Kungälv och med verksamhet över hela världen.
Börje Johansson är grundare och ägare av Tapflo Group där han även verkat som koncernchef fram tills mars 2020. Emelie och Börje var drivande i att starta en advisory board i Tapflo Group i samband med ett stundande generationsskifte inom ägarkretsen samt ett behov av flera större organisationsförändringar i koncernen.

Vi börjar morgonen med frukost. Välkommen! 
Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas till annan ("no show" utan avanmälan debiteras). 

Bokning
Sista bokningsdag
Pris (ex. moms)
Antal
Handelskammarens medlemmar
5 mars 2020 (23:59)
350.00 SEK
0
Övriga
5 mars 2020 (23:59)
450.00 SEK
0
Totalt belopp:  0 kr (inkl.moms och transaktionsavgift)
Handelskammaren i Jönköpings Län Service AB använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Handelskammaren i Jönköpings Län Service AB. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Handelskammaren i Jönköpings Län Service AB samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.