Invajo - Events tool

Praktisk hantering av exportdokument

Det ställs allt högre krav på att tullhandlingar och andra exportdokument ska vara korrekt ifyllda. Är de ofullständiga eller felaktiga kan det leda till leveransförseningar, problem för mottagaren vid förtullningen och i värsta fall till att köparen väljer en av dina konkurrenter vid nästa affär.

För att underlätta för dig som exportör erbjuder Handelskammaren en utbildning i praktisk hantering av exportdokument. Under denna kurs sker en genomgång av hur de vanligaste exportdokumenten ska fyllas i för att du och inte minst mottagaren ska slippa problem.

Den datoriserade exportdeklarationen med de uppgifter som utgör föranmälan kommer att visas samtidigt som de olika koderna förklaras. Vidare beskrivs fördelarna med passiv förädling, olika typer av ursprungsintyg, fakturor samt andra handlingar som kan behövas vid särskilda tillfällen.

Användningen av ATA-carneten, en internationell tullblankett för tillfällig export kommer också att tas upp. Carneten används till exempel i samband med mässor och utställningar.

Praktiska övningsuppgifter om tillämpningen av ursprungsreglerna i frihandelsavtalen ingår också. 
Kursen vänder sig både till dig som behöver fräscha upp kunskaperna och till dig som inte har så stor vana vid att hantera tulldokument för export.


Välkommen till en intressant dag där du får kunskap om hur de vanligaste exportdokumenten ska fyllas i och hanteras.

 

Kursavgiften är inkl moms och i priset ingår lunch och dokumentation.

Bokning
Sista bokningsdag
Pris
Antal
Chamber Member
11 april 2018 (23:59)
5125.00 SEK
0
Chamber Network
11 april 2018 (23:59)
5125.00 SEK
0
Chamber International
11 april 2018 (23:59)
3875.00 SEK
0
Ej medlem
11 april 2018 (23:59)
5125.00 SEK
0
Totalt belopp:  0 kr (inkl.moms och transaktionsavgift)
Handelskammaren i Jönköpings Län Service AB använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Handelskammaren i Jönköpings Län Service AB. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Handelskammaren i Jönköpings Län Service AB samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.