Get people together
Detta event har redan ägt rum!

Watch the Skies

Arrangör
Gothenburg Megagames / Strategibolaget 400 AB
Plats
Lindholmen
Datum
13 november 2021
Tid
10:00 - 18:00
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00
Klädsel
Nationell prägel på klädsel är frivillig.
Åldersgräns
16

Watch the Skies - återkomsten!

Göteborg (Lindholmen) 13 november 2021, 10.00-18.00.

Om spelet

Året är 2026 Jorden är ett politiskt komplext system. Det var det redan innan rapporter började komma om okända farkoster i skyn 1959. Hittills har det gått att avfärda som enskilda stollar, men snart går det inte att dölja faktumet för invånarna längre. Kidnappningar börjar bli vanligare. Vi är inte ensamma i universum, men är deras avsikter fredliga eller handlar det om en invasion?

Watch the Skies är ett megagame som utspelar sig över hela planeten samtidigt. Spelarna är uppdelade i ett lag för varje nation (och ett alien-lag) som spelar ett högt politiskt och militärt spel med och mot varandra – ständigt bevakade av media. Ska ni arbeta tillsammans för att behålla lugnet eller blir frestelsen för stor att skaffa sig teknologiska, militära och ekonomiska fördelar?

Varje lag har fyra funktioner. En nationell ledare, en utrikesminister, en forskningschef och en militär befälhavare. Tillsammans ska ni se till att det går bra för ert land. Ni behöver befolkningens stöd genom att hantera kriser, ta militära vinster samt nå framgång inom forskning och ekonomi. Varje person i laget har en diger agenda varje runda. Den militära befälhavaren är den enda som får besöka världskartan och göra truppförflyttningar. Forskningschefen ska säkerställa att ny teknologi används för att främja nationens agenda (och kanske mänskligheten som helhet?). Utrikesministern hanterar det säkerhetspolitiska läget genom FN:s säkerhetsråd. Den nationella ledaren är ansvarig för att hålla ihop helheten, ekonomin, spionnätverket och kanske framför allt de spända relationerna med andra nationers ledare.

Spelet bygger på problemlösning, spelarinteraktion och en hel del humor. Reglerna ger en grund för hur spelet ska spelas, men det finns stort utrymme för improvisation och egna idéer om hur ni vill använda era resurser för att nå era mål.

Nationerna

Brasilien, Frankrike, Indien, Japan, Kina, Ryssland, Storbritannien och USA är de nationer som ni kommer att kunna spela. Spelet utspelar sig 2026 så nationerna har den politiska struktur som de har idag men ni behöver inte ta hänsyn till specifika politiska personers agendor. Allt står i er nations sammanfattning som skickas ut med reglerna två veckor innan spel. Varje nation är ett lag med 4 spelare. Dessutom spelar ett lag pressen, ett utmanande och spännande uppdrag!

Vi vill att du är vaccinerad eller har antikroppar mot covid-19

Detta är SUPERVIKTIGT. Vi vill att alla som kommer och spelar hos oss ska kunna känna sig trygga. Det är också viktigt för oss som arrangörer att vi kan återstarta vår älskade hobby utan bekymmer och bakslag. Vi vill att du som kommer och spelar hos oss är vaccinerad mot covid-19 eller har bekräftade anti-kroppar. Vi vet att detta är viktigt för våra spelare och därför är det viktigt för oss. Vi ber er därför å det starkaste att respektera detta.

Stanna hemma vid symptom!

Om du känner att du har symptom så vill vi att du stannar hemma från spelet. Ett megagame är tillräckligt stressande utan att någon hostar eller nyser i lokalen... vi ger full återbetalning om du avbokar, oavsett anledning (fram till en timme före spelstart). Avbokning gör du enklast här på invajo. Vid problem med avbokning kan du alltid skicka ett mail till oss.

Åtgärder med hänsyn till covid-19

Vi har utfört följande åtgärder för att du som spelare ska kunna välja om du känner dig trygg att spela hos oss eller inte

  • Alla control/spelledare samt arrangörer är vaccinerade
  • Uppmaning att inte spela om du inte är vaccinerad eller inte har antikroppar
  • Uppmaning att stanna hemma vid symptom 
  • Full återbetalning om du avbokar, oavsett anledning (fram till en timme före spelstart)
  • Maximalt 40 spelare och 8 control i vår vanliga stora och luftiga lokal
  • Handsprit utplacerat på flera ställen i lokalen

Åldersgräns

Vi har en åldersgräns på 16 år för detta spel.

Väntelista

Vid avbokningar skickar vi ut ett mail till er som har satt upp er på väntelistan. Först till kvarn gäller för att boka.

Språk/Language

Reglerna är på engelska men spelet spelas på svenska. Vi tar emot bokingar från spelare som pratar andra språk under förutsättning att de kan kommunicera på engelska. Du som spelare kan komma att hamna i situationer som där du ska kommunicera med någon på engelska. Om du inte känner dig bekväm med det finns alltid en Control till hands som hjälper till!

The rules of the game are in English and the game is played in Swedish. We allow bookings from players who speak other languages as long as they can communicate in English. As a non-Swedish-speaking player, you will interact with other players in English. If any problems arise, a Control is there to help you out!

Strategibolaget 400 AB använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Strategibolaget 400 AB. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Strategibolaget 400 AB samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.