Get people together
Detta event har redan ägt rum!

Den of Wolves på Sirius

Arrangör
Gothenburg Megagames / Strategibolaget 400 AB
Plats
Café Sirius
Datum
5 juni 2022
Tid
10:00
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00
Klädsel
Tematisk klädsel är frivillig. Tänk Battlestar Galactica.
Åldersgräns
18

Söndag 5:e juni 2022 - Café Sirius, Sci Fi-Bokhandeln Göteborg

Gothenburg Megagames spelar högoktanig sci-fi i klassisk kostym! En flotta överlevare måste samarbeta medan de jagas av brutala krigsskepp i en desperat flykt mot säkerheten.

Det skulle varit civilisationens undergång när Wolfs krigsskepp attackerade, men den här lilla flottan kom undan. Nu är de på desperat flykt för att rädda de överlevande och hitta ett säkert hem. Men förföljarna har fått upp spåret och hotar att dyka upp när som helst. Har alla skepp förutsättningarna att klara hoppen genom hyperrymden? Den of Wolves är ett megagame som kretsar kring överlevnad, politik och paranoia i Battlestar Galacticas anda.

Om spelet

Det är det 27:e århundradet och tack vare Faster Than Light (FTL) -teknologin har mänskligheten spridit sig till flera solsystem. Utforskningsuppdrag blev kolonier, kolonierna blev självförsörjande samhällen och det dröjde inte länge innan dessa samhällen blev mäktiga, oberoende, interställära nationer. Många slag utkämpades över århundradena, men till slut uppnådde människorna ett slags stadie av relativ fred när de gamla nationerna på Jorden började dela makt och inflytande med de nya nationerna över rymdens tomma vidder.

Och det var så som det interstellära rådet grundades - ett styrelseskick som representerar både de gamla nationerna och de nya.

Även om rådet alltid präglades av hetska debatter och aggressiva förhandlingar så gav de i alla fall nationerna en plats att vädra sina problem öga mot öga snarare än att slösa resurser på kostsamma krig. Med detta sagt så såg det interställära rådet fortfarande nyttan med att skapa och upprätthålla en militär styrka, eftersom pirater och små uppror behövdes hållas i schack.

Det sågs därför inte som ett stort problem när den militäriska staten Wolf blev allt mer aggressiva i tonen och inåtvända i sin politik Även om det fanns väldigt lite insyn i vad som faktiskt hände på Wolf så var konsensus att situationen antagligen löser sig själv och om Wolf mot förmodan skulla agera impulsivt så skulle den kombinerade styrkan av det interställära rådets flotta skydda rådets medlemmar. 

"Attacken" som den kom att bli känd som, överraskade alla.

Med det uttalade syftet att totalt förinta de övriga nationerna skred Wolf flotta till verket i en koordinerad attack på det interställära rådets flotta och planetära försvar över hela den bebodda rymden. Avancerade cyberattacker lyckades slå ut de andra staternas automatiserade försvarssystem och deras förmåga till koordinering. Noga utplacerade strytium-yield-bomber detonerade i de stora ammunitionslagren och på större militära skepp samtidigt som hemliga sleeper agents aktiverades på nykelpositioner utförde oräknerliga lönnmord, sabotage och desinformationskampanjer.

Hela händelsen var kaotisk. Ingen vet hur många liv som gick förlorade eller hur många skepp som förstördes med resultaten var katastrofala. Stora bosättningar jämnades med marken och överlevande skepp som upptäcktes av Wolfs flotta förstördes utan möjlighet att ge upp. Förutom Wolf så förlorades alla planeter som mänsligheten besittit.

Men Wolf lyckades inte slå ut allt motstånd. ICSS Aegis var offline på reparation under attacken, vilket betyder att cyberattackerna inte kunde komma åt dess system. Eftersom det reparerades på en station mitt mellan två system så klarde det sig från de flesta skeppen i Wolfs flotta eftersom attacken fokuserade på planeterna.

Under dagarna som följde efter attacken så lyckades ett antal skepp av varierande storlek hitta ICSS Aegis på ett eller annat sätt och till slut hade en flotta samlats av överlevande skepp.

En nödläges-regering skapades in form av ett nytt insterstellärt råd. Eftersom rådets ordinarie medlemmar gick förlorade i attacken representeras varje nation av överlevare. Den före detta rådmedlemmen för transport ärvde titeln President, eftersom rådmedlemmen var näst i tur av alla kända överlevande ställföreträdare för rådet.

Även om det var många, speciellt ombord på ICSS Aegis som ville vända om och slåss mot Wolfs styrkor så bestämdes det att överlevarnas flotta istället skulle försöka komma så långt bort från Wolf som möjligt för att kunna rädda livet på de som överlevt.

Varje lag tar kommandot över ett av skeppen i "Survivor Fleet" - en grupp överlevande skepp som flyr från en katastrofal attack utförd av en hänsynslös fiende. Dessa skepp försöker överleva mitt i en kris. Vissa spelare är civila medan andra representerar regeringen och de militära elementen i flottan. Spelet handlar om interaktionen mellan alla dessa olika enheter när de försöker överleva.

Spelet blandar och kombinerar "politiskt" spel (prata och förhandla) med "operativt" spel (beslutsfattande, enheter och resurser). Vissa roller är renodlade politiker medan andra har större fokus på att utföra handlingar. Över lag kan du som spelare förvänta dig ett spel med mycket resurshantering, förhandling och diskussion mellan spelare och mindre enhetspositionering och strid.


De gamla nationerna

The Federated Atlantic Syndicate (FAS), The Confederated Peoples of Asia (CPA), South American Nations (SAN).

De nya nationerna

Rosal, Proxima, Gliese, Wolf

Skeppen

De gamla och nya nationerna ingår alla i the Survivor Fleet. Den består av följande skepp:

ICSS Aegis (Military) - 5 spelare
Dione (Luxury cruiser) - 4 spelare
Endevour (Research) - 2 spelare
INC (Communications) - 5 spelare
Icebreaker (Mining) - 4 spelare
Lucas (Supply) - 4 spelare
Quellion (General purpose) - 4 spelare
Refinery 124 (Refinery) - 4 spelare
Salvador (Hospital) - 2 spelare
Shepherd (Food production) - 4 spelare
Star Alpha (Small luxury cruiser) - 3 spelare
Vulcan (Prison) - 2 spelare

Åldersgräns
Vi har en åldersgräns på 16 år för detta spel.

Språk
Den of Wolves spelas på svenska och engelska för de spelare som inte pratar svenska. Reglerna är på engelska.

Boka lag och roll

Gör du en gemensam bokning med kompisar så gör vi vårt yttersta för att ni ska hamna i samma lag, så långt det är möjligt. Vi kan inte garantera att alla hamnar i samma lag, men interaktionen mellan skeppen och de olika lagen är hög. Bokar du själv men vill spela med några speciella personer så skriv det i kommentarsfältet när du bokar. Vill du spela en specifik typ av roll eller lag så använd kommentarsfältet för det med.

De olika typerna av roller:
Captain - Ansvarig för alla beslut och all besättning ombord på skeppet. Lagledare i de flesta lagen.
First Officer - Second-in-command för kaptenen och säkerhetsansvarig ombord på skeppet. Ansvarar för alla styrkor ombord på skeppet, vapen på skeppet samt eventuella mindre stridsskepp. Ansvarar för att hålla besättningen vid liv.
Council Member - Ansvarar för att föra skeppets talan och därmed också talan för den nation som skeppet representerar i the fleet council. Varje skepp har ett större antal civila ombord som ska få sina röster hörd.
Communications Officer - Ansvarar för informationsflödet till de enskilda skeppen samt för flottan i stort. Håller reda på vad som händer och varför. Befinner sig ofta i händelsernas centrum.
Chief Engineer - Ansvarig för att skeppet ska fungera felfritt, fixa eventuella skador samt säkerställa att de resurser som krävs för skepp och besättning finns ombord.
Specialist - Experter inom olika områden så som sjukvård, kommunikation, logistik, säkerhet etc. 
VIP - Presidenten, vice-presidenten och andra viktiga personer i ledande position.

Det du väljer är rådgivande för oss som sätter samman lagen och vi försöker att göra alla nöjda.

Spelet är ett öppet megagame med få och enkla regler där du och ditt lag har stor frihet att forma sättet ni väljer att spela.

Strategibolaget 400 AB använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Strategibolaget 400 AB. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Strategibolaget 400 AB samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.