Invajo - Events tool Skapa event gratis

11 mars: Workshop om Agenda 2030

White Arkitekter
Magasinsgatan 10, Göteborg
Visa på karta
11 mars 2020
13:00 - 16:30
Lägg i kalender
Arrangör
Global Compact Network Sweden & UNDP
Boka/OSA
Plats
White Arkitekter
Datum
11 mars 2020
Tid
13:00 - 16:30

11 mars - Workshop i Göteborg: Hur kan vi accelerera arbetet med Agenda 2030

Decade of Action – Accelerera hållbarhetsagendan

När vi går in i 2020 så är det endast 10 år kvar till dess att Agenda 2030 och Globala målen för hållbar utveckling ska nås. Tyvärr visar den senaste årsrapporten som FN presenterat att det går alldeles för långsamt i arbetet att nå målen till år 2030 och att mer måste göras och dessutom i ett mycket högre tempo om vi ska nå målen i tid. På vissa områden går det dessutom i fel riktning med en negativ utveckling – inte minst gällande miljö och klimat men också ojämlikheten som ökar i nästan alla länder.

Vad ska vi göra för att öka tempot och accelerera den positiva utvecklingen fram till år 2030?

Företag spelar en avgörande roll i omställningen mot en socialt inkluderande och miljömässigt hållbar ekonomisk tillväxt – en förutsättning om vi ska nå Globala målen. Vi ser hur allt fler företag, i Sverige och internationellt, ställer om sin verksamhet i linje med målen. Vi går från att hållbarhet är en nisch till att allt mer bli standard i många sektorer och branscher. Hållbarhet och lönsamhet står inte i motsats till varandra utan går hand i hand.

Den 11 mars bjuder Global Compact Network Sweden och FN:s utvecklingsprogram (UNDP) in till en workshop om hur ni som företag kan accelerera ert hållbarhetsarbete och bidra till att uppnå Globala målen till år 2030. På workshopen kommer ni att få arbeta med olika "case" baserade på verkliga utmaningar som presenteras av tre företag. Inbjudna talare är:

  • Ralf Uwe Schmitt, Corporate Head of Sustainability, Getinge
  • Filip Elland, Head of Sustainability, Castellum
  • Anna Graaf, Director Sustainability, White Arkitekter

Workshopen leds av Ruben Brunsveld, Senior Advisor på Enact Sustainable Strategies AB.

Vi kommer utgå från UN Global Compacts 10 principer samt Globala målen för hållbar utveckling som bas och verktygslådor i ert accelererade hållbarhetsarbete. Workshopen är exklusiv för medlemmar i Global Compact Network Sweden.

Praktiskt information

Datum & Tid: 11 mars kl. 13.00 – ca 16.30. Lunchwrap och registrering från kl. 12.30. För att ta del av lunchen krävs föranmälan.

Plats: White Arkitekter, Magasinsgatan 10, 403 17 Göteborg.

Vem kan delta: Alla anställda hos medlemmar i Global Compact Network Sweden.

Registrering: Seminariet är kostnadsfritt. Sista anmälningsdag är 6 mars.

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Workshop: Accelerera arbetet med Agenda 2030
6 mars 2020 (23:59)
0
Global Compact Network Sweden använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Global Compact Network Sweden. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Global Compact Network Sweden samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.