Get people together
Plats
Online
Datum
22 september 2022
Tid
09:00 - 11:00
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00

Intressentdialog och redovisning inom mänskliga rättigheter

Detta webbinarie utgör del 4 av 4 i vår serie "Företag och mänskliga rättigheter: Vad innebär detta i praktiken och hur uppnås ett systematiskt arbete?". Serien genomförs i samarbete med Enact Sustainable Strategies som specialiserar sig på företags ansvar för mänskliga rättigheter.


Att involvera sina intressenter blir allt viktigare för företag. Vad gäller mänskliga rättigheter kräver samtliga regelverk att företag för en kontinuerlig dialog med sina intressenter och konsulterar dem i processer gällande bolagets påverkan. Samtidigt ställer intressenter allt högre krav på att få ta del av hur bolag hanterar hållbarhetsfrågor genom ärlig och transparent kommunikation. Vid det här tillfället tar vi upp hur centrala standarder för företag och mänskliga rättigheter ställer krav på företag avseende intressentdialog, transparens och rapportering, samt hur man kan gå till väga för att systematiskt och strukturerat föra dialog med olika intressenter. Vi tittar även på exempel av hur företag rapporterar avseende mänskliga rättigheter och god praxis.


Talare som kommer dela sina kunskaper och erfarenheter är:

Moderator för eventet är Caroline Nordvall från Enact Sustainable Strategies.

 

Målgrupp för eventet:

Webbinariet riktar sig till både stora och små företag och är relevant för alla som vill få en förståelse kring hur företag kan arbeta med intressentdialog, transparens och rapporteringskrav

Praktisk information

Tid: 22 september 2022, kl 09.00-11.00
Webbevent: Eventet sker online. Länken till sändningen skickas ut en vardag före webbinariet.
Deltagare: Alla som är anställda hos medlem i Global Compact Network Sweden.
Registrering: Webbinariet är gratis. Sista anmälningsdag är 21 september kl. 13:00.
Kontakt: Har du frågor om seminariet är du välkommen att maila till info@globalcompact.se