Invajo - Events tool Get people together

Intresseanmälan till sorgbearbetning

Sorg är en helt normal reaktion som kommer ur olika typer av förluster i livet. Då egentligen vilken typ av förlust som helst. Från de mest självklara som t.ex. dödsfall (både människor och djur), separationer och skilsmässor till t.ex förlust av jobb (även idrottskarriärer) och pengar till det mer komplexa som t.ex. tillitsförluster, övergivenhet eller barnlöshet.

All sorg och dess reaktioner är helt individuell – och dina reaktioner kan förändras över tid.

Sorgen i sig sätter människan i en form av ett känslomässigt fängelse. Man känner sig ofta låst, begränsande och/eller ältande. Det är vanligt med förändringar i humör, energi, sömn mm. 


En förutsättning för att känna sig fri och slippa det känslomässiga fängelset är att fullborda den kommunikation som tidigare - just p.g.a. den uppkomna förlusten och den efterföljande sorgereaktionen - inte kunnat genomföras. 

Vanliga beteenden, som följd av obearbetade förluster är olika former av s.k. tillfälliga lättnader. Det kan exemepvis vara alkohol/droger, sex, spel, utseendefixering/plastikkirurgi, överdrivet/extremt mycket av träning/arbete, shopping mm.

Metoden för sorgbearbetning kommer från The Grief Recovrey Institute i USA. Den är väl beprövad och bevisad. Bara i Sverige uppskattas ca 30 000 människor gjort egen bearbetning med metoden.

Alla människor har förluster i sitt liv. Skillnaden ligger i hur och om de hanteras. Har du själv förluster som du tror eller vet blockerar dig känslomässigt? Vänta inte.

Jag själv väntade (om än ofrivilligt) i 34 år innan jag med hjälp av metoden kunde förlösa de känslor som satt som djupast. Jag är evigt tacksam för att jag fick tillgång till metoden, men jag hade gärna haft möjligheten, turen eller tillfället att göra det tidigare.

Anmäl ditt intresse nedan så kontaktar jag dig med lite mer information kring kursen, metoden i sig och även då möjligheten att bemöta eventuella frågor/funderingar du kanske har.

Denna kurs för egen bearbetning är över åtta tillfällen (workshops) med start i januari 2020 (sker centralt i Stockholm). Ca 1,5-2 timmar per tillfälle och sker utanför arbetstid.

När jag fick veta att det fanns en unik metod som skjuter in sig på att hantera sorg och förluster och som ger dig värden resten av livet var det ett givet beslut för mig. Allt annat jag hade provat var ju bra och givande - men det saknades något. Sorgbearbetning var nyckeln jag sökt.  

Intresseanmälan är inte bindande (väljer du sen att gå kursen erhåller du dock 30% rabatt och har förtur till platserna). Antal platser är begränsade.


Välkommen med din intresseanmälan!


sorglogo159.png 

 

 sorgresultat1283.jpg

Resultatuppföljningen är gjord av Svenska Institutet för Sorgbearbetning och baserar sig på svar från deltagare som genomfört en egen bearbetning.