Invajo - Events tool
Detta event har redan ägt rum!

Slutkonferens 29 november: ”Bortom BNP-tillväxt – scenarier för hållbar samhällsbyggnad”

Arrangör
Forskningsprogrammet ”Bortom BNP-tillväxt – scenarier för hållbar samhällsbyggnad”
Plats
Nymble (Nya matsalen), KTH
Datum
29 november 2018
Tid
13:00 - 17:00

Hur skulle ett hållbart samhälle som inte bygger på ekonomisk tillväxt kunna se ut?

Välkommen till slutkonferens för forskningsprogrammet ”Bortom BNP-tillväxt – scenarier för hållbar samhällsbyggnad” den 29 november på KTH i Stockholm.

Se hela programmet samt vilka KonverStationer du kan ta del av här

Förväntningarna på ekonomisk tillväxt är djupt rotade i vårt samhälle. Samtidigt riskerar miljöproblemen öka i och med ökad konsumtion och produktion i Sverige och globalt. Vilka möjligheter kan öppnas om målet istället är att uppnå miljö-och klimatmål och att skapa förutsättningar för människors välbefinnande och rätt till t.ex. boende och utbildning? Hur skulle ett samhälle som inte bygger på tillväxt kunna se ut, och vad skulle det kunna innebära? Det är frågor som undersökts av forskarna i programmet ”Bortom BNP-tillväxt – scenarier för hållbar samhällsbyggnad”.

Den 29 november kl. 13.00-17.00 (med efterföljande mingel) kan du ta del av resultat och träffa forskare och andra intressenter på KTH (Nymble, Nya Matsalen) i Stockholm.

Ur programmet:

  • Presentation av programmets slutrapport "Framtider bortom BNP-tillväxt"
  • KonverStationer - ta del av resultat och diskutera med forskarna i mindre grupper 
  • Panelsamtal om olika perspektiv på behov av planering och politik för andra utvecklingar än fortsatt tillväxt
  • Avslutande mingel med dryck och tilltugg

Välkommen!

Konferensen är kostnadsfri, anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person. Begränsat antal platser.

För frågor om programmet kontakta Åsa Svenfelt, KTH, programansvarig, asa.svenfelt@abe.kth.se

 

Forskningsprogrammet ”Bortom BNP-tillväxt – scenarier för hållbar samhällsbyggnad” är finansierat av Formas och pågår mellan 2014 och 2018. Medverkar gör forskare från KTH , IVL Svenska Miljöinstitutet, VTI, Uppsala universitet, Södertörns högskola och Lunds universitet. 

För mer information se programmets hemsida bortombnptillvaxt.se/konferens

IVL Svenska Miljöinstitutet använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av IVL Svenska Miljöinstitutet. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, IVL Svenska Miljöinstitutet samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.