Get people together

Vad gör vi nu? – Design som verktyg i omställning

Form/Design Center
Lilla Torg 9, Malmö
Visa på karta
25 oktober 2022
12:00 - 13:30
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00
Arrangör
Form/Design Center
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Form/Design Center
Datum
25 oktober 2022
Tid
12:00 - 13:30
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00

Vad gör vi nu? – Design som verktyg i omställning

Välkommen till ett lunchseminarium som lyfter frågor om vår nya vardag och sätt att hantera den.

Vi befinner oss mitt i en energikris. Minskad tillgång och skenande priser tvingar oss alla att fundera på hur vi kan hantera denna nya verklighet – både akut idag och framöver i takt med en nödvändig ökad användning av förnybara energikällor. Form/Design Center har bjudit in föreläsare från två aktuella designforskningsprojekt som på olika sätt diskuterar omställning och hållbar framtid.

Helena Strömberg, lektor vid Chalmers, berättar om projektet Visioner för en vardag med begränsad el som just nu visas i utställningen Unplugged på Form/Design Center. Helena delar tankar kring hur vi kan integrera produkter och kunskap för energiresiliens i vardagen.

Kristina Lindström och Li Jönsson, lektorer vid K3/Malmö Universitet, presenterar det framtidsorienterande projektet Grief and Hope. Vilken roll kan både sorg och hopp spela när grundläggande förändringar av vår tillvaro behöver genomföras?

Deltagande är gratis. 

Det är möjligt att köpa till en lättare vegetarisk lunch för 89kr (inkl. moms) som betalas på plats. OBS: Lunch kan endast bokas t.o.m. 20 oktober.