Invajo - Events tool

Bli bättre på kommunikation och stärk ditt ledarskap

TFIPs kontor
Prinsgatan 12, Göteborg
Visa på karta
21 februari 2019
07:30 - 10:00
Lägg i kalender
Arrangör
Female Engineer Network
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
TFIPs kontor
Datum
21 februari 2019
Tid
07:30 - 10:00

Ta ditt ledarskap till nästa nivå!

Är du kvinna och ny som chef, eller har du ambitioner att bli chef inom ingenjörsbranschen?

Under 2018 lanserande vi "Lär känna dig själv och bli en bättre ledare!" och "Ta ditt ledarskap till nästa nivå!", nu fortsätter vi succéseminarierna med "Bli bättre på kommunikation och stärk ditt ledarskap" i samarbete med TFIP.


Bli bättre på kommunikation och stärk ditt ledarskap

Föreläsningen understryker vikten av goda samtal och hur samtalet som verktyg kan underlätta ett konstruktivt ledarskap. Vad behöver jag tänka på när, hur och varför jag kommunicerar som ledare, och vad är alltid samtalets överordnade mål? Lyssna på leg psykolog Anne Grefberg, expert på ledarskap och arbetslivspsykologi, berätta om nycklarna till bättre kommunikation.
 
Det goda samtalet är ett av många verktyg en ledare har i sin verktygslåda. Dock är det inte så enkelt som man tror alltid att båda parter i ett samtal uppfattar samtalet på samma sätt. Genom att använda neuropsykologi och kunskap om hur hjärnan fungerar, skapar vi bättre samtal och kommunikation både på jobbet och privat.

Föreläsningen utgår från SCARF-modellen för goda samtal, vilket tar hänsyn till de sociala hot som potentiellt ligger i ett samtal. Tanken är att genom att ta hänsyn till dessa, skapar man förutsättningar för att samtalets idé och syfte får utrymme.

Under seminariet kommer du lära dig:

  • Hur du skapar ett förtroendefullt samtal
  • Hur din personlighet påverkar dina förmågor att ha bra samtal
  • Vad som skapar hinder för förståelse i ett samtal
  • Hur du hanterar svåra samtal

 

Obs! Du behöver inte ha medverkat på våra tidigare seminarier för att delta på detta seminarium!

 

Detta seminarium hålls i samarbete med Technology for Infrastructure projects:

Technology for Infrastructure Projects (TFIP) är en teknik ingenjörskonsult som är specialiserade på anläggningsteknik och arbetar med några av de största infrastrukturprojekten i Sverige, där projekt som Västlänken, Varbergstunneln och förbifart Stockholm ingår. 90 procent av alla jobb vi gör är underjordisk infrastruktur. TFIP är ledande på att nyttja moderna teknologier, som gör att tekniska installationer både bli säkra och anpassade för framtidens uppkopplade samhälle. Men att vara ledande när det kommer till modern teknik kräver mycket av både ledare och medarbetare. Det kräver ett ledarskap som ger medarbetarna mod och motivation att hålla sig uppdaterade, tänka nytt och ta till sig av ny information. Men hur ska man göra som ledare för att motivera medarbetare? Det är en av alla frågor vi vill diskutera på seminariet.

Varmt välkomna till TFIP!

Anne Grefberg - En av Sveriges mest eftertraktade psykologer

Anne är legitimerad psykolog med lång erfarenhet av ledarskap, både som ledare själv och som stöd till ledare i offentlig och privat sektor. Hon brinner för att utveckla andra, skapa goda arbetsplatser och genom insikt i vad som motiverar och driver oss bidra till arbetsglädje och livsbalans.

annegrefberg.png