Plats
Ellinge slott
Datum
8 december 2022
Tid
07:30 - 09:30
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00

Varmt välkommen på näringslivsfrukost!

Torsdagen den 8 december kl. 7.30–9.30 på Ellinge Slott

Tema: ”Skånsk konjunktur med utblick mot Öresundsregionens möjligheter.”

”Vi kan konstatera att de ekonomiska förutsättningarna har på kort tid ändrats i grunden. Vi har gått från rekordlåga räntenivåer och växande välstånd med stigande reallöner, bostadspriser och aktiekurser till ett läge med en inflation som är den högsta på flera decennier. Samtidigt ser vi Öresundsregionens integration och potential inte utnyttjas inte fullt ut.” – Så inleder Rasmus Roos vd Sparbanken Skåne höstens konjunkturrapport från Sparbanken Skåne

Program:

  • Välkommen! Johan Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande och Catharina Malmborg (M), kommunstyrelsens förste vice ordförande.
  • Skånsk konjunktur Helena Björkman bankchef Sparbanken Skåne och Johan Wessman vd Øresundsinstituttet presenterar Sparbanken Skånes rapport som tas fram i samarbete med Øresundsinstituttet.
    Hela rapporten finns att läsa här: Skånsk konjunktur | Sparbanken Skåne (sparbankenskane.se)
  • Öresundsregionen – Dröm eller Möjlighet, Linus Eriksson vd Øresundsbron 
    Öresundsregionens potential är enorm – en region med omkring 4 miljoner invånare. Norra Europas största arbetsmarknadsregion. Men hur mycket är outnyttjat på båda sidorna av sundet? Hur har utvecklingen varit efter pandemin?  Linus Eriksson tillträde som vd för Öresundsbron november 2020.
  • Summering av näringslivsåret 2022 - ”Ups & Downs”, Lars Persson, näringslivschef och Cecilia Wennersten, näringslivsstrateg


Värd för Vakna med Eslöv! denna morgon är Sparbanken Skåne.

Varmt välkommen!

Ellinge Slottet är ett av Skånes äldsta herresäten med anor från 1100-talet. Slottet är beläget i hjärtat av Skåne – bara 5 minuter från Eslöv och 45 minuter från Köpenhamn.

 

 

 

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Vakna med Eslöv
6 dec 2022 (12:00)
0
Eslövs Kommun använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Eslövs Kommun. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Eslövs Kommun samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.