Invajo - Events tool Skapa event gratis
Arrangör
Energimyndigheten och SVID
Plats
Lindholmen Conference Center
Datum
12 november 2019
Tid
12:00

Design för en energieffektiv vardag

Välkommen till en eftermiddag fylld med inspiration, mingel och nätverkande. Den 12 november bjuder Energimyndighetens program Design för energieffektiv vardag in till sin första årskonferens i Göteborg. Hur kan vi göra det enkelt för människor att leva energieffektivt och hållbart? Ta del av presentationer från projekt i programmet, framtidsspaningar och föreläsningar om design, beteende, nudging och samverkan.

Konferensen riktar sig till dig som är intresserad av området och programmet - företag, universitet och högskolor, företagsfrämjare, regionutvecklare, branschorganisationer, beslutsfattare med flera.

Evenemanget är kostnadsfritt och vi bjuder på lunch och fika.

Anmäl dig senast den 4 november. Bokningen hittar du längre ned på denna sida.

Program

11.30    Registreringen öppnar
12.00    Lunch med mingel
12.45    Programmet startar
                - Projektpresentationer
                - Inspirationstalare
                - Mingel och nätverkande
                - Paneldebatt
                - Fika
17.00   Dagen avslutas

Konferensen kommer även att webbsändas på designforenergi.se.

Inspirationstalare

gustafjosefssontadaa250x136px.jpg

Gustaf Josefsson Tadaa är professionell föreläsare och nominerad till årets talare - Genombrott 2017. Gustaf tar dig med på en resa från trender, teknologi och digital transformation till dess effekter på oss människor.

 

idalemoine250x136px.jpg

Ida Lemoine är vd och medgrundare till Beteendelabbet, som är proffs på att förstå och förändra människors beteenden. Ida kommer prata om hur vi fattar beslut och vilka mänskliga "tankefällor" vi ska se upp med när vi ska påverka beteenden. Hon kommer även att ta upp hur kombinationen psykologi, tjänstedesign och beteendeekonomi kan göra det lätt att göra rätt.

 

johannastal250x136px.jpg

Johanna Stål är författare och chefredaktör på mediaföretaget Camino. Johanna kommer att prata om energiutmaningen i relation till design, beteende och olika framtidsspaningar.

 

matsrydehell136x210px.jpg

Mats Rydehäll arbetar med forskningsstöd, samverkan och innovationer vid Högskolan i Skövde. Mats kommer att berätta om samverkan och innovation inom energisektorn – akademi, industri och samhälle.


Projektpresentationer

Re3 - Kollektivt engagemang för en cirkulär ekonomi
Projektet jobbar med att skapa ett lokalt socialt nätverk för att öka grannskapsidentitet, förtroende och trygghet. Nätverket ska ge nya förutsättningar för att ta tillvara på det lokala engagemanget och motivera i miljöfrågor genom kollektiva mål och belöningar.

Tf. projektledare: Hans Anebreid, FoU projektledare Envac

hansanebreid110x136px.jpg


Könad hållbarhet - Normkritiskt utforskande av energipraktiker för omställning av vardagslivet
Hur skulle ett hållbart vardagsliv kunna se ut bortom de normer och maktstrukturer vi har idag? Projektet kombinerar energi- och klimatutmaningen med jämställdhetsfrågor. Med fokus på bostadsrättsföreningar undersöker de hur synen på hållbarhet och effektiv energianvändning skiljer sig mellan olika människor utifrån bland annat kön, ålder och klass.

Projektledare: Pernilla Hagbert, doktor i arkitektur vid KTH

pernillahagbert110x136px.jpg

Test & validering av ramverk för design av framtidsadaptiva produkter för cirkulära affärsmodeller
Projektet testar ett ramverk för utveckling av cirkulära affärsmodeller och framtidsadaptiva produkter, det vill säga produkter som kan hållas attraktiva långt in i framtiden. Cirkulära affärsmodeller med framtidsadaptiva produkter sänker affärsriskerna genom att produkterna designas för robusthet och möjlighet till uppgradering.

Forskningsledare: Thomas Nyström, forskare på RISE Victoria

thomasnystrom110x136px.jpg

DEVA skolor
Projektet utforskar designalternativ och möjligheten att integrera gröna växter i skolors inomhusmiljö. Gröna växter skulle kunna förbättra inomhusmiljön genom fotosyntes, avlägsnande av luftburna partiklar och luftfuktning. De kan även ge en naturkänsla som kan bidra till bättre studiemiljö för eleverna och bättre arbetsmiljö för lärarna.

Projektledare: Itai Danielski, universitetslektor Mittuniversitetet

itaidanielski110x136px.jpg

 

Moderator

Jenny Palm är professor i hållbar stadsutveckling vid Lunds universitet och ordförande i programrådet för Design för energieffektiv vardag. Jenny kommer att vara moderator för konferensen.

jennypalm1fotokennetruona110x136px.jpg


 
Så behandlar Energimyndigheten personuppgifter

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Design för en energieffektiv vardag
4 nov 2019 (23:59)
0
SVID använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av SVID. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, SVID samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.