Invajo - Events tool
Detta event har redan ägt rum!

Flexibilitet på Energimarknaden

Arrangör
Ellevio, Second Opinion & Six Year Plan
Plats
Six Year Plan
Datum
14 november 2017
Tid
18:00 - 20:00

Välkommen till ett seminarium om flexibilitet på energimarknaden

Tisdagen den 14 november kl 18:00

Behovet av flexibilitet i energisystemet har seglat upp som en ny stor fråga i takt med att väderberoende elproduktion introducerats. Vilken typ av flexibilitet kommer att efterfrågas, var behövs den och när behövs den? Svaren leder till nya frågor om teknologi, marknadsdesign, regleringar och framtida affärsmodeller.

I samarbete med Ellevio bjuder nu Second Opinion och Six Year Plan in Dig till ett seminarium för att tillsammans med andra kvalificerade deltagare diskutera dessa frågor och dela kunskaper.

Svenska Kraftnät har tillsammans med de övriga nordiska systemoperatörerna nyligen inventerat erfarenheter från försök och piloter med flexibilitet i fokus runt om i Norden.

Niclas Damsgaard, chef för marknads- och systemutveckling på Svenska Kraftnät, kommer att presentera sin rapport. Den kommenteras därefter av:

  • Sigurd Næss-Schmidt, partner på Copenhagen Economics och medförfattare till rapporten Incitament för smarta elnät
  • Henrik Bergström, chef för Public Affairs på Ellevio
Samtalsledare är Second Opinions VD Mats Olin.

Tid: tisdagen den 14 november kl 18.00 – 20.00.

Plats: Six Year Plan, Kungsbron 16, vån 11 (Stockholm)

Från 17:30 finns också en lättare buffé uppdukad.

Antalet deltagare är begränsat varför anmälan sker snarast via länken nedan (klicka på ”Boka”), dock senast fredagen den 10 november. Inbjudan är personlig.

Varmt välkommen!

Six Year Plan AB använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Six Year Plan AB. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Six Year Plan AB samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.